Комунікативні зв'язки кафедри з провідними науково-дослідними установами України

19 лютого 2018, 9:00
Кафедра гідробіології та іхтіології

 19 лютого 2018 року у рамках співпраці кафедри гідробіології та іхтіології з науково-дослідними установами нашої країни було організовано лекцію для студентів 1 і 2 курсу спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура" одного з провідних фахівців у галузі гідробіології - доктора біологічних наук, професора, провідного наукового співробітника відділу екологічної гідрології та управління водними екосистемами Інституту гідробіології НАН України ПРОТАСОВА Олександра Олексійовича на тему: "Від екосистем до біосфери".

Студентам було показано структуру водних екоситем за взаємодії всіх їх складових частин з механізмами саморегуляції та самовідновлення. Висвітлено місце водних екосистем у біосфері, їх значення для повноцінного її функціонування. Вказано на необхідність раціонального використання гідробіоценозів з врахуванням допустимих рівнів антропогенного навантаження на них.

Охорона та раціональне використання повинно бути основним напрямом діяльності людини у сфері використання водних ресурсів та водних біоресурсів.

Спілкування студентів з видатними фахівцями галузі має велике значення для становлення їх розуміння свого місця у майбутній професії.

Доцент кафедри С.В.Дудник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook