На факультеті провели лабораторні заняття для студентів 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

3 березня 2018 року

2 березня 2018 року на базі кафедри паразитології та тропічної ветеринарії було проведено лабораторне заняття з дисципліни «Промислова екологія переробних підприємств» для студентів 4 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Дисципліна «Промислова екологія переробних підприємств» вивчає джерела утворення відходів, накопичення та видалення з приміщення, їх фізико-механічні, біологічні властивості та хімічний склад, сучасні методи санітарно-гігієнічної оцінки відходів, гігієнічні та ветеринарно-санітарні вимоги до відходів та систем і способів їх утилізації, знезараження та використання.


При здійсненні технологічних операцій в процесі виробництва різних видів харчових продуктів велика увага приділяється санітарно-гігієнічній оцінці джерел та систем водопостачання, а також води для технологічних процесів, характеристиці різних видів відходів, які утворюються на переробних підприємствах в процесі технологічних операцій, а також при підготовці сировини тваринного походження до переробки.


Доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Семенко Олена Валентинівна разом з доцентом кафедри гігієни тварин і санітарії ім. професора А. К. Скороходька Михальською Вітою Михайлівною ознайомили студентів з найбільш небезпечними для здоров’я людини збудниками інвазійних хвороб, які є спільними з тваринами і можуть потрапляти в комунально-побутові та промислові стічні води і створювати санітарну загрозу для відкритих водойм.
Також доцент Семенко О. В. розповіла студентам про особливості шляхів зараження тварин та людей збудниками різних паразитарних хвороб та заходи щодо профілактики даних паразитозів.

Доценти Віта Михальська, Олена Семенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook