Від теорії до практики: виїзне заняття магістрів з дисципліни «Превентивні ветеринарні технологїї заразних хвороб свиней»

2 березня 2018, 12:33


У середу, 28 лютого, на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІ ЛДВСЕ) було проведено виїзне лабораторне заняття для студентів 1 р. н. ОС «Магістр» з дисципліни «Превентивні ветеринарні технологїї заразних хвороб свиней».

Студенти-магістранти детально ознайомилися з роботою науково-дослідного паразитологічного відділу. Перевагами його роботи є наявність сучасного лабораторного обладнання та приладів для проведення різних паразитологічних досліджень.

 

 

Завідувач відділу, старший науковий співробітник, к. вет. н., Литвиненко Олег Петрович поділився досвідом і знаннями. Він також провів майстер-клас з лабораторних методів діагностики паразитарних хвороб свиней, зокрема, з трихінельозу та ехінококозу. Магістранти активно включилися в роботу, задавали запитання упродовж заняття і отримали вичерпні відповіді з особливостей діагностики небезпечних зоонозів.

 

 

 

 

 

 

 

На завершенні студенти з викладачами подякували за надану можливість і організацію виїзного заняття та побажали творчих успіхів у подальшій роботі завідувачу О. П. Литвиненку  і співробітникам науково-дослідного паразитологічного відділу ДНДІ ЛДВСЕ.

 

 

 

Основними завданнями науково-дослідного паразитологічного відділу є:

 

1. Проведення діагностичних досліджень на нематодозні, трематодозні, цестодозні, протозоозні та арахно-ентомозні захворювання тварин;

2.  Організація і проведення стажування лабораторних фахівців ветеринарної медицини;

3.    Надання методичної допомоги з діагностики паразитарних хвороб;

4.    Організація та проведення семінарів всеукраїнського і регіонального рівня;

5.   Розробка нормативно-правових документів (інструкцій, методичних вказівок, рекомендацій і плакатів), публікація статей у фахових виданнях, тематичних журналах та газетах;

6.    Проводення аналізу та узагальнення статистичної звітності з паразитарних хвороб на території України з метою визначення епізоотичної ситуації;

7.    Розробка планів ліквідації та моніторингових програм з попередження і поширення паразитарних захворювань;

8.    Проведення апробації нових методів діагностичних досліджень, обладнання та реактивів з метою впровадження їх в практичну діяльність районних, міжрегіональних і обласних лабораторій ветеринарної медицини.

 

 

Анна Овчіннікова, старший лаборант,

Раїса Слободян, доцент кафедри паразитології

та тропічної ветеринарії НУБІП України

 

 


 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook