Відкриття виставки картин знаного українського художника-шістдесятника Віктора Зарецького

28 лютого 2018, 14:56
м. Київ

8 лютого 2018 року в Музеї історії Києва відбулося відкриття виставки картин знаного українського художника-шістдесятника Віктора Зарецького. З нагоди святкування Дня народження митця було презентовано нове видання книги «Зарецький», автором якої є мистецтвознавець Олеся Авраменко.

 

                                                                                   


Віктор Зарецький (8 лютого 1925 – 23 серпня 1990) - легендарний київський художник, який започаткував український колоритний стиль –сецесіон. Унікальність митця полягає в тому, що він працював майже в усіх стилях живописного мистецтва та залишив по собі значну кількість експресивних полотен.

                                                         

На виставці «50 відтінків Віктора Зарецького» були представлені живописні роботи з найбільшої приватної колекції у світі. Кожен мав можливість побачити на власні очі знамениту картину «У тролейбусі», а також ТОП-10 робіт художника («Мальви», «Тривога. Жовтень», «Дерево мистецтва» та інші), пейзажний, символічний, жанровий живопис.

                                                                                    

Особисто на мене справила неймовірне враження картина «Театр». «Театр» - це авангардна робота за романом М. Булгакова «Майстер і Маргарита».  На мою думку, стиль, у якому створено цю картину, ламає традиційні художні закони та форми. У роботі явно прочитується вплив художника-модерніста Г. Клімта, одначе основним фоном їй слугує експресивна своєрідність власного стилю Віктора Зарецького, що надає їй драматизму та глибини. Для мене у царині образотворчого мистецтва це полотно стало особистим відкриттям.  

                                                                                      

 

По завершенні перегляду експозиції всі бажаючі мали змогу придбати фотокартки зі зображенням картин Віктора Зарецького. Отримавши «море задоволення» від виставки, я  вирішила скористатися цією змогою та придбала декілька з них на згадку про чудово проведений час. 

                                                                                     

Студентка 1 курсу

                                                                   гуманітарно-педагогічного факультету

                                     групи ФілНА-17001б

Бабак Дар’я

                                                                                                                                                            (викладач – доц. Сидоренко І.Г.) 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook