Від перемоги до перемоги: АН ВО України славиться своїми вченими та їх досягненнями

21 лютого 2018, 12:07
м. Київ

   Як завжди цікавий і повчальний матеріал у розділі «Події» розмістила адміністрація сайту механіко-технологічного факультету. Мова йде про участь провідних вчених факультету у загальних зборах Академії інженерних наук України, які відбулися 26 грудня 2017 року. На порядок денний були винесені звітні питання Президента і членів Президії Академії інженерних наук України, зміни до Статуту та Стратегія розвитку на 2018 рік. Приємно, що представники МТФ займають ключові позиції у цій поважній структурі і своїми досягненнями достойно презентують університет в цілому.

   Не менш цікавою була подія, що відбулася 25 листопада 2017 року на базі Національної академії внутрішніх справ. Там пройшли Загальні звітно-виборчі збори ВГО «Академія наук вищої освіти України» (далі - Академія або АН ВО України) - однієї з найбільш потужних організацій у галузі освіти і науки.

   У роботі Зборів взяли участь; представник від Святійшого Філарета – Патріарха Київського і всієї Руси-України акад. Степовик Дмитро Власович; ректор Харківського національного медичного університету, акад. Лісовий Володимир Миколайович; директор Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України д-р мед.н. Пінчук Ірина Яківна; представники ЗМІ, державні, громадські діячі і зарубіжні гості.

   Всього на Загальні звітно-виборчі збори зібралося 197 членів Академії, а також 65 новообраних дійсних академіків та 11 членів-кореспондентів. Багатьом академікам були вручені нагороди. Зокрема, церковні і академічні ордени та медалі, Почесні грамоти, дипломи конкурсу на кращу монографію, навчальний посібник, підручник тощо були урочисто вручені шанованим і поважним учасникам Зборів. Слід особливо відзначити внесок таких академіків: Баль-Прилипко Л.В., Бобровник С.В., Вороб’я П.А., Говорова П.П., Горбачука І.Т., Зозулі І.С., Ковальчука І.П., Кожиної Г.М., Михайленка В.Є., Мартинова В.Л., Ляхоцького В.П., Омельянчик Л.О., Погребенника В.Ф., Процюка Р.Г., Сминтини В.А., Шакуна В.І., Засекіна Д.А., Шостака А.В., Шатрова Р.В., Шевчук С.В., Шпака В.І., віце-президента – головного ученого секретаря акад. Зябліцева С.В. та інших.

   Новообраним академікам та членам-кореспондентам, які затверджені Зборами і ввійшли до складу Академії, було видано дипломи та посвідчення.
На Загальних звітно-виборчих зборах відбулися вибори Президента АН ВО України шляхом таємного голосування. Зазначимо, що на вакантну посаду Президента Академії Президією АН ВО України було висунуто 2 кандидатури: в.о. Президента АН ВО України доктора медичних наук, професора, акад. Табачнікова Станіслава Ісаковича та віце-президента Академії, акад. Курила Володимира Івановича. 

   За результатами таємного голосування перемогу здобув ТАБАЧНІКОВ СТАНІСЛАВ ІСАКОВИЧ (157 голосів «за», а «за» акад. КУРИЛА ВОЛОДИМИРА ІВАНОВИЧА свій голос віддали 69 дійсних членів Академії.

   Потім зі змістовною, полум’яною доповіддю виступив новообраний Президент Табачников С.І. Він щиросердно подякував присутнім за довіру, дав блискучий аналіз нинішньому стану речей, відзначив видатну роль свого попередника – засновника Академії і її незмінного керівника протягом багатьох років академіка Дубини М.І., а також чітко окреслив завдання, які стоять перед колективом у даний час та на найближчу перспективу.

   Окрім вищевказаних осіб нагороди отримали: віце-президент АН ВО України Анатолій Шостак – орден Князя Костянтина Острозького «за визначний вклад у соціальну політику держави» Кавалери ордена князя Костянтина Острозького: Степан Гіга (2002), Ярослав Козак (2002), Петро Мазур (2000), Іван Максимів (2009), Михайло Ониськів (2014), Іван Палцан (2000), Володимир Шкробот (2001), Віктор Уніят (2014), Богдан Хаварівський (2014), Анатолій Шостак (2017)

 

   Також «За розробку унікальної методики оцінювання праці науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів університету з послідуючим визначенням їх рейтингу» та «за впровадження у науково-дослідницьку діяльність університетських вчених наукометричних показників» Анатолію Шостаку були вручені інші, вельми престижні, відомчі нагороди від АН ВО України: медаль Миколи Дубини, медаль Івана Пулюя та Почесна Грамота. Нагороди вручив Президент АН ВО України, д.мед.наук. Станіслав Табачников.

      Отримав Почесну Грамоту АН ВО України адміністратор веб-сайту, член Президії, академік Руслан Шатров «за вагомий вклад у входження Академії до європейського інформаційного простору». Нагороду вручав Президент АН ВО України, д.мед.наук Станіслав Табачников.

   Колеги-академіки та співробітники НУБіП України пишаються тим, що у нашому колективі трудяться такі достойні люди. Зокрема, рейтингова методика Анатолія Шостака за 20 років отримала визнання не лише в НУБіП України, але й серед вчених СНД і була імплементована у десятках провідних університетів України та зарубіжжя. 

   Щиро вітаємо Вас, дорогі колеги, з нагородами! Здоров'я ВАМ міцного та подальших здобутків на благо України!

Матеріал підготував академік АН ВО України, доктор ветеринарних наук, професор Дмитро Засекін


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook