Викладачі кафедри фіскальної політики і страхування провели лекцію для учнів школи "ПЕРШІ КРОКИ У КРАЇНУ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ"

23 лютого 2018 року
     Сучасний світ неможливо уявити без фінансів. Вони забезпечують функціонування усіх сфер людського суспільства. Використання фінансової інформації, застосування фінансових знань є необхідним елементом будь-якого напряму діяльності людини. Фінансова грамотність допомагає зрозуміти ключові фінансові поняття і як використовувати цю інформацію для прийняття рішень про витрати і заощадження, вибір відповідних фінансових інструментів, планування бюджету, нагромадження коштів на майбутні цілі тощо. Фінансово грамотні люди більшою мірою захищені від фінансових ризиків і непередбачуваних ситуацій. Вони відповідальніше ставляться до управління особистими фінансами, здатні підвищувати добробут за рахунок розподілу наявних грошових ресурсів і планування майбутніх витрат.
Зважаючи на вище сказане, кафедра фіскальної політики і страхування започаткувала лекцію для школярів «Перші кроки у країну фінансової грамотності», в рамках профорієнтаційної роботи університету.
23 лютого 2018 року викладачі кафедри к.е.н., ст. викл. Ольга Файчук та к.е.н., доц. Олена Лемішко відвідали 9, 10, 11 класи СЗОШ № 105 у м. Києві.
Головною метою зустрічі була можливість надати учням комплекс базових знань із фінансової грамотності, ефективної комунікації, психології успіху та соціалізації.
Розпочали лекцію викладачі з розповіді Олени Лемішко про Нобелівських лауреатів з економіки. У формі дискусії було запропоновано учням цікаві факти з життя відомих фінансистів.
Потім естафету перейняла Ольга Файчук, яка поступово розкривала в учнях зацікавленість ще більше дізнаватись про професію фінансиста. Важливим фактором було те, що лекція була подана у вигляді цікавої, доступної, яскравої презентації, тому інформація сприймалась легко та невимушено.
На тлі фінансової прірви та постійного виснаження економіки, Україна потребує інноваційних, свіжих поглядів, які дадуть ефективний поштовх для відродження всієї фінансової системи країни. Саме тому, протягом всієї зустрічі було наголошено про важливість навчання за спеціальністю 072 – «Фінанси, банківська справа і страхування». Ольга Файчук розповіла про переваги навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на економічному факультеті, а Олена Лемішко зазначила про особливості навчання на контрактній основі, зокрема отримання податкової знижки та низки інших переваг.
Викладачі кафедри запросили учнів та їхніх батьків на День відкритих дверей та НУБіП, а також повідомили про урочисті заходи з нагоди 120-річчя університету, які вони теж зможуть відвідати.
Отримавши низку знань із фінансової грамотності, учні зможуть реалізувати їх в реальному житті –отримувати прибуток, заощаджувати, формувати підприємницькі навички, усвідомити власну участь у плануванні й розподілі сімейного бюджету, виявляти ініціативу в забезпеченні добробуту родини й країни в цілому.
Керівництво школи висловили подяку щодо цікавої і важливої лекції та підтримали ініціативу викладачів кафедри фіскальної політики і страхування щодо подальшого навчання випускників СЗОШ №105 з поглибленим вивченням предметів суспільно-гуманітарного циклу до вступу в НУБіП України на економічних факультет.
 
кандидат економічних наук,
старший викладач 
Ольга Файчук 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook