Оксана Кравчук: "Мрію бути найкращим лікарем ветеринарної медицини!"

25 лютого 2018 року

Чому тобі подобається ветеринарія?
Мені в дитинстві завжди було цікаво, що ж тварини їдять, про що вони думають, як вони скаржаться, коли у них щось болить.
Я почала більше цікавитись тваринами, так і познайомилась із нашим сільським лікарем ветеринарної медицини, який привив любов до ветеринарії.
У восьмому класі я потрапила у клініку ветеринарної медицини зі своїм улюбленцем – собакою. Мого собаку швидко вилікували, а я після цього випадку всі літні канікули провела у клініці. Тоді й зробила свій вибір –  хочу стати кваліфікованим, точніше, найкращим лікарем ветеринарної медицини, який вміє провести обстеження, правильно призначити лікування, а ще вилікувати будь-яку тварину!
Скажи і, що ти зробила для свого майбутнього?
Я дуже зраділа, коли після 9 класу моя бабуся дозволила вибрати майбутню професію! У клініці ветеринарної медицини я наслухалась про хороший навчальний заклад – Немішаївський агротехнічний коледж. Я таки обрала цей коледж і жодного разу не пошкодувала!
У цьому навчальному закладі є хороша база для отримання практичних навичок студентів – Зооцентр, Ветеринарна клініка, ферма великої рогатої худоби та дуже-дуже прекрасна лабораторія конярства!
Що ж тобі і ще сподобалося за роки навчання у коледжі?
На відділенні «Ветеринарна медицина» працює професійний  колектив викладачів, які завжди допоможуть, підтримають кожного студента. Я завжди буди хотіти бачити і спілкуватись зі своїм куратором групи Овчарук Ніною Петрівною. Це вона сприяла розвитку моїх наукових здібностей впродовж років навчання в коледжі.
Ти відмінниця навчання?
Так відмінниця! Мені легко навчатися, адже я люблю тварин, люблю людей! А ще я із захопленням цікавлюсь науковими досягненнями у біології, ветеринарній медицині та найбільше мені до вподоби дослідження хвороб у коней. Я вже мала можливість виступати зі своїми маленькими досягненнями на науковій конференції у Харківській зооветеринарній академії.
Та роки навчання у коледжі швидко плинуть. Дуже шкода розставатися зі своїми хорошими викладачами – Овчаруком В.М., Ткаченком В.Ю., Шинкаруком М.С., Шупиком О.В., Ландаренко Л.С. і ін.
Щодо своєї студентської групи, то я сподіваюся, що ми всі разом будемо і надалі навчатися, але вже в університеті!
Ти була в університеті?
Так була. Ми всім курсом неодноразово відвідували «День відкритих дверей» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Мене вразила красива територія, корпуси, студенти, викладачі, професори і сам ректор! Я сподіваюсь, що ще трішки і я буду студенткою цього славетного університету. Адже цей університет закінчили майже всі мої викладачі і вони горді, що навчались у цих стінах. Мені дуже подобається красивий білий корпус факультету ветеринарної медицини. Територія вся зелена і дуже багато троянд. Пасуться тварини і мої улюблені – коні. Ми з друзями із захопленням відвідували клініку факультету, побували на кафедрах, побачили музей анатомії і велику колекцію паразитів на кафедрі паразитології та тропічної ветеринарії, посиділи у великих і ошатних аудиторіях і відчули себе вже студентами. Я вірю у свої сили і бачу себе вже студенткою! Я впевнена, що в цьому навчальному закладі зможу навчатися і отримувати задоволення від наукових досліджень, знаходити нові методи лікування тварин та згодом стати найкращим лікарем ветеринарної медицини!

Розмову вела доктор ветеринарних наук,
професор Наталія Сорока

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook