Доповідь фемера в третьому поколінні Томаса Карпентера студетам спеціальності "Транспортні технології"

21 лютого 2018, 14:20
механіко-технологічний факультет

 Україна належить до найбільших країн-виробників картоплі у світі. Сьогодні наша країна не є ключовим постачальником чи імпортером цієї культури через низьку експортну орієнтацію галузі, її технологічну відсталість, обмеженість товарного асортименту та наявність великої кількості дрібних виробників. В Україні за різними даними вирощують картоплі від 15,5 млн. тон до 21, 2 млн. тон. З них близько 4 млн. тон вирощують професійно, інший об’єм картоплі вирощують в присадибних господарствах. Загальна площа під картоплею в Україні у 2016 р. перевищила 1,3 млн га з середнів врожаєм 16 т/га. В той час коли врожайність в світі може перевищувати 60 т\га.

 Технології в сільському господарстві стрімко рухаються вперед. І Україна як аграрна держава повинна рухатися в ногу з усім цивілізованим світом. Міжнародна практика дає нам можливість інтенсифікувати виробництва, яким на даний час приділяється менша увага. 

21 лютого 2017 року кафедру механізації тваринництва  відвідав співласник компанії по вирощуванню картоплі "Carpenter Brother Ltd", фемер в третьому поколінні Томас Карпентер. З 2015 року він вирощує високоякісну картоплю в Україні. Томас Карпентер відвідав лекцію з дисципліни "Технологія зберігання сільськогосподарської продукції при танспортуванні" та виступив з доповіддю на тему: "Мінімізація пошкоджень бульб картоплі при збиранні та транспортуванні". 

 

 

Студенти дізналися про основні причини, які впливають на якість картопі. Такі як тип ґрунту, місце в сівозміні, боротьба з бур’янами, підготовка садивного матеріалу, вологісний режим ґрунту, співвідношення мінеральних добрив, боротьба з шкідниками та хворобами, механічні пошкодження при збиранні.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook