У ПРОГРАМІ ГУРТКА «СОЦІАЛЬНИЙ ПРАКТИК» – ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА

20 лютого 2018, 12:00
м. Київ
          Профорієнтація сьогодні найбільш актуальна проблема. На кафедрі соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, очолюваної доктором педагогічних наук Л. В. Вікторовою, вся робота науково-педагогічних працівників підпорядкована загальній меті, змісту та пріоритетним напрямам профорієнтаційної роботи в Києві та в Україні. Спрямування навчальної, виховної роботи на нашій кафедрі відбувається на виконання завдань профорієнтаційної роботи.
Моніторинг якості надання профорієнтаційних послуг триває. Методологічним підґрунтям концепції нашої профорієнтаційної роботи є формування свідомого професійного самовизначення кожного учня чи студента. Застосовуються: особистісно-зорієнтований підхід, діяльнісний підхід, компетентнісний підхід, що забезпечують профорієнтаційний процес.
         
 
          Принцип взаємозв'язку та координації діяльності всіх закладів, що здійснюють профорієнтаційну роботу – один з основоположних у нашій роботі. Так 20 лютого 2018 року була проведена зустріч учасників гуртка «Соціальний практик» з майбутніми абітурієнтами кафедри, факультету й університету спеціалізованої школи з інформаційних технологій № 61 Шевченківського району м. Києва. І. Л. Шиманська, вчителька географії цієї школи, чудово розуміє наскільки важливою була ця робота, бо саме наша кафедра вперше їх запросила на таку зустріч. Представників різних ВНЗ Києва було багато у їх ЗНЗ. А от побувати у стінах факультету, поспілкуватися з деканом факультету, професором В. Д. Шинкаруком, попрацювати у комп’ютерному класі із заступником декана, доцентом С. В. Харченко, побувати на кафедрі, обмінятися думками із завідувачем кафедри професором Л. В. Вікторовою, НПП, вислухати гуртківців, замилованих в університет і факультет, наші обшири, ботанічний сад, спортивний комплекс – так це вперше. Це все за один день! День, сповнений надій і сподівань – не помилитися, у всьому розібратися, до всього дійти власним розумом.
       
       Захотілося побачити, зрозуміти і навіть відчути значущість нашого Alma Mater у співіснуванні з іншими, нам подібними, але ще незвіданими цими майбутніми абітурієнтами. Сьогодні вони ще обирають (навіть одинадцятикласники!), ще дехто з десятикласників розгублений, проте неодмінно вони згадають теплий прийом, увагу до них і їх педагога, піднесений дух студентів першого курсу, щирість і любов, що не підробляється. Любов, що витає у студентській групі. Це спільна праця НПП, наставника Г. М. Ржевського, всіх, з ким доводиться співпрацювати у рідних стінах.
        Студенти були рівними серед рівних, вільними в думках і судженнях, що неабияк здивувало гостей кафедри. Можливо, – це наближення весни, що вже витає десь у шумі дерев ботанічного саду і стукає у наші двері. А, можливо, – це вільні люди, що Україна породила у часи незалежності. Думаємо, що перше і друге разом взяті.
 
       Завідувач кафедри Л. В. Вікторова, НПП кафедри, гуртківці керувалися принципами систематичності і наступності у профорієнтаційній роботі, індивідуалізації, доступності інформації, конфіденційності, добровільності отримання профорієнтаційних послуг, свідомості у виборі професії учнями, орієнтації на використання ефективних освітніх технологій (учні могли працювати не тільки у 201 аудиторії, а на кафедрі й у комп’ютерному класі!). Ця робота обов’язково принесе свої плоди. Прийдуть до нашого університету майбутні журналісти, юристи, соціальні працівники, соціальні педагоги, а, можливо, й інші майбутні фахівці, що у нас готуються. Кадри, які так потрібні Україні. Радіємо з того, що спільно робимо гарну справу. Працюємо на благо рідного університету й України!
 
 

 

Ковальчук Тамара Іванівна,
кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Вікторова Леся Вікторівна,
завідувач кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Ржевський Геннадій Миколайович,
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті,
куратор навчальної групи СР17001б

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook