Аналіз і інтерпретація комплексного дослідження причин загибелі свиней: магістри-ветеринари відвідали Центр ветеринарної діагностики

16 лютого 2018 року

15 лютого 2018 року відбулось виїзне заняття з дисципліни «Інноваційні технології годівлі, генетики та розведення свиней» для студентів магістерської програми «Ветеринарне забезпечення свинарства» факультету ветеринарної медицини під керівництвом доцентів Віти Михайлівни Михальської  та Василя Михайловича Поляковського.
Перехід свинарства на інтенсивні технології виробництва продукції передбачає використання значної кількості кормів та кормових добавок, які можуть сприяти не лише високій ефективності росту тварин, але й впливати на імунний та метаболічний статус. А за умов високої концентрації поголів’я на обмежених площах сприяє виникненню захворювань різної етіології, як заразної так і незаразної природи.
Тому однією з важливих тем з дисципліни «Інноваційні технології годівлі, генетики та розведення свиней» є аналіз і інтерпретація комплексного дослідження причин загибелі свиней (особливо за інтенсивної відгодівлі, технологічних та транспортних стресів тощо).


Заняття було проведено на базі Центру ветеринарної діагностики (м. Київ).
Науково-дослідний центр лабораторної діагностики здійснює незалежний лабораторний контроль ефективності профілактичних та лікувальних заходів, проводить аналіз кормів та сировини, допомагає ветеринарним спеціалістам сільськогосподарських підприємств України встановити причини виникнення захворювань тварин і птахів.

Висловлюємо щиру подяку керівнику «Центру ветеринарної діагностики» Ірині Олександрівні Собко за можливість ознайомитися з роботою Центру, на практиці зрозуміти роль фахівця ветеринарної медицини в сучасних реаліях.
Сподіваємось на подальшу співпрацю.

Лариса Шевченко,
професор кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook