Студенти НУБіП – переможці проекту «АГРО-2018» відвідали Міжнародну сільськогосподарську виставку «Фіерагрікола» у Вероні (Італія)

15 лютого 2018 року

     У проекті «Агро-2018», організованому Фондом Бориса Колеснікова, за перемогу боролись 1500 студентів з усієї України. У другий етап конкурсу пройшли 78 учасників. І наприкінці минулого року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся другий етап конкурсу, де студенти захищали свої проекти. 30 переможців нагородили ректор університету Станіслав Ніколаєнко та президент Фонду Борис Колесніков. Серед них 10 учасників – студенти нашого університету, в тому числі і авторка цих рядків.

     Головною нагородою конкурсу була поїздка на Міжнародну сільськогосподарську виставку «Фіерагрікола» у Вероні. Тож про неї я і розповім детальніше. Подорож почалась із аеропорту в дощовій Венеції, звідки наша група відправилась на екскурсію в старе італійське місто Падуя. Атмосферні вулички, маленькі кофейні, та велична церква Святого Антонія справили неймовірне враження на подорожуючих. І не зважаючи на дощ, це ані трохи не зіпсувало вражень від прогулянки, а за словами деяких студентів навпаки – додали ще більш романтичного настрою.

     Наступною відміткою на карті Італії стала Верона: місто, засноване ще до нашої ери, зі своєю історією та традиціями.

  

     Тепер, власне, про «Фіерагрікола». Ця виставка ровесниця нашого університету – вона проводиться в Італії вже 120 років. На виставці ми були вражені: новітня техніка, яка одразу привернула увагу майбутніх агрономів і інженерів, незвичайні породи тварин, які з задоволенням розглядали ветеринари, дороговартісні дрони та інноваційне програмне забезпечення – все це було доступне для нашого огляду. На огляд всієї виставки у нас було всього два дні, але поспілкуватися та навіть обмінятися контактами з закордонними фахівцями вдалось кожному.

     Такий конкурс серед аграрних вузів проводиться вперше, але однозначно не востаннє, тому наступним учасникам хочеться побажати успіхів, та вірити в свої сили.

Вероніка Савченко,
переможниця проекту,
магістр факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook