Результати роботи колективу науковців НУБіП України отримали схвалення й підтримку в Міністерстві освіти і науки України

2 лютого 2018 року

    Важливою складовою успішної діяльності будь-якого закладу вищої освіти є його наукова складова і лише сучасне виробництво може дати справедливу оцінку таким досягненням. Саме цим пояснюється ретельний відбір конкурсною комісією Міністерства освіти і науки України (далі МОН України) претендентів на виконання інноваційних проектів. Захист результатів роботи за такими проектами проходить в умовах високої уваги й усебічного аналізу перед комісією, до складу котрої входять представники МОН України, Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України, провідних університетів України.
   30 січня 2017 р. команда науковців двох кафедр нашого університету (автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка, агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна) захищала результати роботи над інноваційним проектом «Дистанційний моніторинг зернових культур з метою раціонального використання добрив», котра продовжувалась впродовж 2016-2017 р.р. Запорукою успішного виконання цього перспективного проекту був науковий потенціал, матеріально-методична база нашого Університету, можливість поєднання в команді виконавців фахівців різних галузей знань, що є характерним для дослідницького університету.
    Представлені результати викликали живий інтерес членів комісії, в обговоренні були відзначені сучасний науковий і методичний рівень роботи, вдале поєднання різногалузевих досліджень. Серед головних переваг роботи було підкреслено її практичну спрямованість та гарні перспективи щодо її використання в господарствах України на наявному технологічному рівні.

 

 

   

    За результатами обговорення звіту було прийняте рішення про його схвалення та направлення пропозицій в Міністерство аграрної політики України щодо широкого практичного використання матеріалів проекту.
    Для команди позитивний результат роботи – найвища нагорода, у такі хвилини розумієш, що проведена робота – у полі, у лабораторіях, за комп’ютером, у науковому пошуку й дискусіях – не даремна.
  Від команди виконавців хочеться подякувати науковій частині університету й двом кафедрам – автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І. І. Мартиненка і агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна – за всіляке сприяння та підтримку.

Доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем Опришко О.О.
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook