Викладачі кафедри фіскальної політики і страхування прийняли участь у семінарі для наставників академічних груп.

31 січня 2018 року
Викладачі кафедри фіскальної політики і страхування Ольга Файчук та Світлана Гаркуша продовжують відвідувати науково-методичні семінари з психолого-педагогічної майстерності.
31 січня відбувся семінар для наставників академічних груп. Тематика семінару – формування здорового способу життя – обрана невипадково. Адже здоров’я наших студентів і викладачів в усіх його аспектах – пріоритетна ціль програми розвитку університету, підкреслив декан Василь Шинкарук. Свого часу відомий педагог Василь Сухомлинський говорив, що вихователь творить найбільше багатство суспільства – ЛЮДИНУ. Саме такими творцями-вихователями є і наші наставники, зазначив декан та представив сьогоднішніх доповідачів.
Особливу увагу привернув виступ професора і лікаря, засновника нового наукового напряму молекулярного оздоровлення людини і довкілля Анатолія Потопальського. Крім того, він очолює створений на базі університету Центр духовного відродження та оздоровлення людини і довкілля. Власне і сьогодні аудиторія мала можливість почути від професора поради, як вберегтися від важких хвороб. Він представив розроблені ним протипухлинні препарати амітозин і ізатізон та їхній широкий спектр дії, а головне, результативність у боротьбі з недугами. Також вчений торкався питання збереження здоров’я людини у контексті збереження нації та зазначив про важливу роль у цьому питанні наставників, які по суті дають молоді путівку у життя.
 
Також, цікаву інформацію до слухачів доніс завідувач оздоровчим центром університету В’ячеслав Крупка, який власне презентував напрями діяльності підрозділу та його роль у збереженні здоров’я особистості. З-поміж інших запитань, які йому адресували наставники, - «Чи може звертатися студент до оздоровчого центру у випадках нездужання?». На що В’ячеслав Крупка зазначив: «Звісно, адже у центрі, що розміщений на цокольному поверсі третього корпусу, веде прийом лікар-терапевт».
 
Мова йшла і про те, як побудувати ефективну педагогічну взаємодію. Відповідний тренінг провела професор кафедри педагогіки Вікторія Кручек. У процесі тренінгу наставники озвучували проблеми, які їх хвилюють у відносинах зі студентами, цікавилися поглядами науковців щодо них, зверталися за порадами. А невеличкі вправи додали практичної спрямованості, створили невимушену атмосферу і спонукали власне до педагогічної взаємодії.
 

     Викладачі кафедри фіскальної політики підтримують ініціативу гуманітарно-педагогічного факультету та активно пропогандують здоровий спосіб життя серед студентів. Регулярно проводять зустрічі з провідними фахівцями, щодо правильного харчування, фізичного та морального здоров’я людини, для формування успішних, здорових та висококваліфікованих випускників.

Ольга Файчук,

к.е.н., ст. викл. кафедри фіскальної політики і страхування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook