Залучення на навчання кращих студентів із усіх регіонів України

1 лютого 2018 року

     Для забезпечення сталого розвитку університету, нарощування потужності факультету тваринництва та водних біоресурсів нині дуже важливе значення має залучення на навчання до нашого вишу кращих студентів із усіх регіонів України.У цьому не останню роль відіграє проведення профорієнтаційної роботи серед випускників загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, коледжів тощо.

     31 січня 2018 року на нараді факультету тваринництва та водних біоресурсів відзвітувалася про проведену профорієнтаційну роботу і кафедра гідробіології та іхтіології. Вже можна стверджувати, що колектив кафедри активно включився у загальноуніверситетську справу отримання сучасного, активного, науково зацікавленого студента

  

     Відповідно до розпорядження деканату факультету тваринництва та водних біоресурсів на нашій кафедрі заплановано охопити профорієнтаційною роботою якомога більше шкіл різних регіонів України, звернути увагу на ті області, де ми раніше не працювали зовсім.

   Завідувачем кафедри Шевченко П.Г. профорієнтаційна робота проводилася у загальноосвітніх школах м.Запоріжжя. Було охоплено 5 шкіл, проанкетовано біля 100 потенційних абітурієнтів, донесено інформацію про можливості факультету у сучасній фаховій підготовці спеціалістів аграрного профілю.

     З 6 по 10 листопада 2017 року профорієнтаційна робота проводилася професором кафедри Євтушенком М.Ю. у загальноосвітніх школах міста Шостка Сумської області. Він відвідав усі школи цього міста - їх 9. За результатами роботи біля 40 випускників зацікавилися навчанням у НУБіП України, зокрема на факультеті тваринництва та водних біоресурсів.

     Для поширення інформації про НУБіП України на західний регіон нашої країни протягом листопада викладачами кафедри, доцентом Марценюк Н.О. і старшим викладачем Шкарупою О.В., проведена профорієнтаційна робота для студентів Рогатинського державного аграрного коледжу Івано-Франківської обл. Випускники коледжу напрямів підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Ветеринарна медицина» та «Харчові технології» отримали загальну інформацію про університет і підготовку фахівців на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, про правила вступу на навчання, умови проживання у гуртожитках. Ці ж викладачі відвідали і 3 загальноосвітні школи м.Івано-Франківськ.

     На західному напрямку, але вже у Львівській області попрацювала доцент кафедри Рудик-Леуська Н.Я. Вона відвідала Березівську, Миколаївську і Сморжівську загальноосвітні школи.

     Для інформування шкільних закладів південно-східного регіону про можливості отримати якісну освіту не за кордоном, а в Україні робота була проведена з випускниками шкіл м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Місто стоїть на двох річках і має екологічні проблеми з водоймами за рахунок надзвичайно розвиненої гірничодобувної промисловості. Воно нагально потребує фахівців з водних біоресурсів. Доцент кафедри Дудник С.В. відвідала 8 шкіл Центрально-міського району, 3 школи Саксаганського і 1 школу Інгулецького району міста. Було проанкетовано 150 випускників 11 класів загальноосвітніх шкіл і ліцеїв, проведено бесіди з учнями 10 класів.

     З випускниками загальноосвітніх шкіл, профільних гімназій і ліцеїв міста Києва попрацювали доценти кафедри Хижняк М.І. (Святошинський район), Глєбова Ю.А. (Голосіївський район), Кірєєва І.Ю. (Шевченківський район), асистент кафедри Халтурин М.Б. (Дарницький і Деснянський райони). Вони наголосили на сучасній перспективності професій, які можна отримати на факультеті тваринництва та водних біоресурсів.

     Доцентами кафедри Хижняк М.І., Кірєєвою І.Ю., а також старшим викладачем Шкарупою О.В. до іміджевої роботи для університету, факультету, кафедри долучено студентів різних курсів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура», які відвідали школи, де раніше навчалися. Вони охопили Запорізьку (м.Бердянськ), Дніпропетровську (м.Кам'янське), Полтавську, Черкаську, Чернігівську, Київську та Житомирську області.

     У загальноосвітніх школах м.Житомир провів профорієнтаційну роботу і доцент кафедри Марценюк В.П. Ним було відвідано 6 шкіл, проанкетовано біля 40 випускників, донесено до них інформацію про перспективи навчання у НУБіП України, зокрема на факультеті тваринництва та водних біоресурсів.

Доцент кафедри Дудник С.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook