Збори трудового колективу Боярського коледжу екології і природних ресурсів: відзначили позитивну динаміку розвитку закладу та визначили напрями подальшої роботи

24 січня 2018 року

     22 січня 2018 року пройшли збори трудового колективу ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». На них були присутні і представники університету – завітали декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля та начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько.

     Директор коледжу Сергій Кропивко у своїй доповіді звернув увагу на основні досягнення та проблеми коледжу в 2017 році і окреслив завдання на 2018 рік. Зокрема, на День знань коледж відвідали перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко, голова Києво-Святошинської райдержадміністрації Мирослава Смірнова.

     У жовтні коледж відзначав 115-ту річницю від дня заснування навчального закладу, на якому також були присутні багато шанованих гостей. Колектив провів ІІ студентсько-учнівський фестиваль «Юність fest», чемпіонат Києво-Святошинського району з брейн-рингу, наукові конференції та дебати, семінар тренінг «Флора дизайн», різноманітні виховні заходи, спортивні змагання.
     Проведено акредитаційну експертизу підготовки молодших спеціалістів спеціальності «Комп’ютерні науки». Сергій Кропивко відмітив новий вид профорієнтаційної роботи у міському заході – «Місто професій».

     Позитивним є те, що за останній рік вдалось стабілізувати падіння контингенту студентів і згідно з прогнозом на 2018 рік очікується позитивна динаміка росту. Покращився якісний склад педагогічного колективу, так кількість кандидатів наук досягла 22%.

     Підсумовуючи звіт, Сергій Кропивко підкреслив, що спостерігається позитивна динаміка фінансового зростання коледжу, зменшилися витрати споживання електроенергії в гуртожитку, проведено ряд ремонтних робіт. Зокрема, фасадні роботи головного корпусу на суму 150 тис. грн. та вхідна група у гуртожитку коледжу на 32 тис. грн. Невирішеними ж поки що залишаються питання ремонту даху навчальних корпусів №1 та 2, реконструкція системи опалення у гуртожитку.
     Необхідно провести атестацію робітничих професій, покращити зв'язок з виробництвом та запровадити елементи дуальної системи освіти, забезпечити навчальний процес ІКТ та ЕНК.
     У 2018 році колективу необхідно зосередитися на реалізації заходів щодо виконання програми «Голосіївська ініціатива 2020» та активізувати роботу із залучення позабюджетних коштів.

     У обговоренні виступу взяли участь завідуюча навчально-методичним кабінетом Гапонюк Н.П., голова циклової комісії інформаційних технологій та фізико-математичних дисциплін Семенюта І.Л., голова циклової комісії лісогосподарських та садово-паркових дисциплін Степаненко Л.П., завідувач лабораторії довузівської підготовки та профорієнтаційної роботи Ященко Л.Д., заступник головного бухгалтера Полішко В.А., голова студентської ради Катерина Щава, голова циклової комісії фізичного виховання та захисту Вітчизни Кліх Р.П.

     Виступаючі відзначали позитивні зміни, які відбулися в коледжі протягом звітного періоду, внесли пропозиції щодо покращення роботи трудового колективу, вдосконалення матеріально-технічної бази, створення електронної бібліотеки, покращення профорієнтаційної роботи, за рахунок впровадження нових форм роботи з учнівською молоддю тощо. Гапонюк Н.П. звернула увагу на покращення методичної роботи, активне залучення студентів до науково-дослідної роботи, вдосконалення навчально-методичного забезпечення. Значним здобутком є перемога в конкурсі на кращий веб-сайт серед аграрних закладів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації в номінації «Сучасний дизайн та інформативне наповнення».

     Микола Доля запропонував спрямувати зусилля на поширення співпраці викладачів і студентів коледжу й університету у методичній роботі, практичній підготовці студентів, науковій діяльності та проведенні спільних профорієнтаційних заходів.

     Підбив підсумки роботи Олег Єресько. Він зазначив: головною вимогою сьогодення є профорієнтаційна робота, покращення матеріально-технічної та інформаційної бази, володіння сучасною інформацією, англійською мовою, забезпечення якісної освіти, зароблення позабюджетних коштів, зокрема створенням проектів озеленення парків та інших об’єктів інфраструктури регіону. Виступаючий закликав до активізації профорієнтаційної роботи, як в коледжі так і в університеті.

     Учасники зборів трудового колективу та студентської організації позитивно оцінили діяльність закладу, схвалили звіт директора коледжу та підтримали визначені пріоритети на 2018 рік.

Іванна Гетьманчик,
заступник директора

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook