Зміни до Статуту, оплата праці та організація міжнародних стажувань – у центрі уваги спільного засідання ректорату та профкому

23 січня 2018 року

     23 січня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося спільне засідання ректорату та профкому. Очільник університету зауважив на необхідності проведення такої наради, оскільки потрібно розглянути ряд важливих питань життєдіяльності – приведення Статуту до вимог чинного законодавства, затвердити показники діяльності науково-педагогічних працівників за 2017 рік, внести зміни до умов оплати праці тощо. Але про все за порядком.

     Начальник юридичного відділу Андрій Бова презентував проект змін до Статуту університету, які викликані оновленим законодавством. Більшість положень нашого основного документу змінюється редакційно, оскільки змінилася термінологія. Також зі Статуту вилучені структурні підрозділи, які припинили свою діяльність (санаторій-профілакторій та навчально-інформаційно-консультаційні пункти) та включені коледжі, які приєдналися до університету з моменту затвердження останньої редакції. Ще одна новела стосується наглядової ради – відтепер її склад затверджує Міністерство освіти і науки. Згідно із законодавством змінена і процедура обрання керівників факультетів і ННІ та відокремлених структурних підрозділів – це право передано вченим радам цих підрозділів. Ректорат і профком спільним рішенням рекомендував проект Статуту зі змінами до затвердження.

 

     Про результати рейтингу науково-педагогічних працівників доповів перший проректор Ігор Ібатуллін. Він зазначив, що в 2017 році колектив працював значно краще за попередні роки, про це говорить середній показник – 1,88. За видами діяльності найбільші бали в розділі на підтвердження статусу національного – більше 4. Більше коефіцієнта 2 мають 48%, а менше 1 – 7%. Найкращі показники у кафедр механіки, екобіотехнологій та біорізноманіття, технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика, педагогіки. Найвищий рейтинг у професорів Володимира Булгакова, Миколи Патики, Світлани Каленської, Лідії Шинкарук, Миколи Чаусова. Ректорат затвердив показники рейтингу за 2017 рік.

 

 

 

 

     Фонд зарплати в університеті на 2018 рік зростає більше, ніж на 31 мільйон грн. Посадові оклади науково-педагогічних працівників та співробітників з 1 січня зростають на більше, ніж 10%. Мінімальна ж зарплата сягне 3723 грн. У зв'язку з тим, що фінансування коледжів залиши з державного бюджету, а коштів на них не передбачено, то нині для всіх університетів виник дефіцит заробітної плати. Тому ректоратом і профкомом прийнято рішення мінімальний коефіцієнт до заробітної плати встановити 1,2, а решта нараховуватиметься залежно від рейтинга викладача. З урахуванням змін посадових окладів середня зарплата професора зросте на 1027 грн, доцента – 818 грн, старшого викладача – 516 грн, асистента – 418 грн. Також на максимально дозволеному законодавством рівні зберігаються доплати за вчені звання професора 33%, доцента 25% та наукові ступені доктора наук 25% і кандидата наук 15%. На рівні минулорічного будуть і доплати співробітникам. Дефіцит заробітної плати складатиме близько 9 мільйонів грн, його заплановано перекрити за рахунок спеціального фонду. 

 

    З метою підвищення ефективності міжнародних стажувань науково-педагогічних працівників, розповсюдження досвіду серед науковців, викладачів і студентів університету ректорат прийняв рішення доручити ННЦ міжнародної діяльності розробити Положення про організацію закордонного стажування викладацького складу та наукових співробітників. Окрім того – науково-педагогічним працівникам планувати закордонні стажування, як правило, у вільний від викладацької роботи час, закордонне стажування терміном понад 1 місяць зі збереження зарплати дозволяти не частіше 1 разу на 3-5 років, після проходження стажування публікувати матеріали у виданнях, включених до науково-метричних баз, після довготривалого стажування представляти та затверджувати на засіданні кафедри та вченій раді факультету звіт і подавати до ННЦ міжнародної діяльності, а керівникам структурним підрозділів не надавати дозволів на міжнародні стажування без забезпечення заміни занять.

 

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook