Досвід організації навчального процесу в Жешувському університеті: декан Лариса Баль-Прилипко на стажуванні у польських колег

11 січня 2018 року

В рамках стажування та підвищення кваліфікації керівного та професорсько-викладацького складу згідно з програмою стажування декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко знаходиться у Жешувському університеті, який є найбільшим вищим навчальним закладом у південно-східній частині Польщі. У наявності університету є не тільки великий науково-дослідний потенціал, але й сучасна розвинута інфраструктура. Студенти мають можливість навчатися за 50 напрямами підготовки. То ж ділитись своїм досвідом та переймати польський протягом певного часу буде декан нашого університету.

Сьогодні на 12 факультетах університету навчається понад 16 тисяч студентів, навчальний процес забезпечують більше, ніж 1300 науково-педагогічних працівників. Студенти таких факультетів як: біологічно-сільськогосподарський, філологічний та соціологічно-історичний мають можливість продовжувати навчання в докторантурі.

Скориставшись пропозиціями післядипломної освіти, бажаючі особи мають змогу підвищити свій фаховий рівень. Сьогодні за такою системою навчання у Жешувському університеті отримують освіту понад 930 осіб за 72 навчальними напрямами і ця освітня пропозиція постійно оновлюється.

Професор Лариса Баль-Прилипко проходить стажування одночасно на двох факультетах і першим відвідала факультет Біологічно-сільськогосподарський де її привітав декан факультету.

Після офіційної зустрічі першою справою подивитись лабораторії цього факультету «Wydziat Biotechnologii Laboratorium Biologii Komörki» а провідником у цьому різноманітті лабораторного обладнання та дослідних установок була Dr. Anna Lewinska. Факультет готує фахівців за наступними спеціальностями: аналітична біотехнологія - молекулярна біотехнологія, фізика, інформатика та економетрія, іженерія безпеки, інженерія матеріалів, математика, мехатроніка.

  

Також було запропоновано відвідати "Центр інноваційних транферів", що дуже зацікавило своїм підходом до притання інноваційних розробок, подальшого їх впровадження у виробництва, продаж зацікавленим сторонам.

 

 

 

 

 
Доречно буде сказати, що студенти так, як і наші магістри для попереднього захисту магістерських робіт використовують постерні презентації.

Декан підкреслила, що студентські їдальні нічим не поступаються нашому комплексу харчування і студенти постійно ними користуються.

В рамках стажування заплановано також відвідати ще й медичний факультет.

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook