Національний ЕРАЗМУС + офіс в Україні відзначив результативність роботи науковців університету

10 січня 2018 року

Поширення найкращого досвіду є головним завданням програми ERASMUS + в Україні. Поміж різдвяних свят університет відвідали представники Проекту ЄС «Національний ЕРАЗМУС + офіс в Україні» Світлана Шитікова – керівник НЕО, Петро Крайнік – керівник проектів Жан Моне. У ході візиту  відбувалася зустріч з ректором Станіславом Ніколаєнком, проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком та представниками команд-виконавців ЕРАЗМУС + проектів в університеті. 

 
Під час зустрічі Світлана Шитікова відзначила результативність роботи науковців університету в попередньому році за результатами  участі у програмах ЕРАЗМУС+. Так, серед близько 300 заявок на фінансування проектів за напрямком KA2 – проекти співпраці, фінансування отримали лише 8, і серед них у двох проектах приймає участь НУБіП України. За напрямком Жан Моне було подано близько 200 заявок, з яких фінансування отримали 14 (з них, один проект від НУБіП України). Крім того, Світлана Шитікова відзначила, що зважаючи на зростаючу важливість аграрного сектору для економіки нашої держави, фінансування проектів пов’язаних з аграрною сферою є також пріоритетним. Тому нашим науковцям потрібно активніше працювати над проектними заявками.  Ректор університету Станіслав Ніколаєнко вітаючи гостей, відзначив важливість розвитку міжнародного співробітництва, як одного із пріоритетних напрямків програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020», подякував за увагу і підтримку Еразмус офісом ініціатив та виказав надію і побажання на подальше плідне співробітництво. 
 
Довідково: в університеті функціонує Національний контактний пункт «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка»
 
 
 
 
На зустрічі зі сторони проектних команд університету були присутні:
- Ладиченко Віктор і Головко Людмила, юридичний факультет – проект Жана Моне «MODULE-EU Environmental Policy and Law»;
- Галабурда Марія, факультет ветеринарної медицини – проект Жана Моне «MODULE-EU Food Safety Control»;
- Діброва Анатолій, економічний факультет – проект співпраці «From Theoretical-Oriented to Practical education in Agrarian Studies»;
- Гетя Андрій і Грищенко Сергій, факультет тваринництва та водних біоресурсів – проект співпраці «Improving skills in laboratory practice for agro-food specialists in eastern Europe».
 
У ході спілкування з проектними командами обговорено актуальні питання реалізації проектів, зокрема, управління фінансами, реєстрація технічної допомоги, розповсюдження інформації про проектну діяльність тощо.
 
Олександр Лабенко, 
директор ННЦ міжнародної діяльності
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook