Випускниця магістратури Ірина Бойко: завдяки НУБіП відчуваю себе фахівцем у галузі тваринництва

9 січня 2018 року

     Про перспективи, які відкриваються перед випускниками факультету тваринництва та водних біоресурсів, говоримо з Іриною Бойко, яка є прикладом того, як поєднувати успішно навчання і розвивати свої творчі здібності і таланти.

— Чому обрала НУБіП?
     — Ще 2012 року, як і кожен абітурієнт, довго вирішувала, з якою професією пов’язати життя. Але цінну настанову мені дав дідусь: «Люди хотіли, хочуть і хотітимуть їсти завжди». А НУБіП – саме той виш, який ось уже протягом більш, ніж століття готує висококваліфікованих фахівців для сільського господарства. Тому, коли дізналася, що рекомендована до зарахування на факультет тваринництва та водних біоресурсів, наступного ж дня подала оригінали документів.

 — Чим запам’яталося навчання в університеті?
     — Упродовж п’яти з половиною років я насолоджувалася кожною миттю з новою родиною, саме родиною, адже ми пережили з одногрупниками всі радощі та незгоди пліч-о-пліч. Завжди відчувалася підтримка зі сторони деканату, куратора та викладацького складу. Всі намагалися не лише навчити спеціальності, а й сформувати в нас особистість, свідомих та впевнених у собі громадян України, за якими майбутнє. Навчання запам’ятається мені, як неповторний період життя з цікавими заняттями, веселими та пізнавальними практиками, науковими та виставковими конференціями, спільними екскурсійними поїздками на провідні підприємства України в галузі тваринництва, де ми могли підтвердити наукові знання практичними. Крім навчання, куратори нас знайомили з мальовничими місцями Києва. Адже столиця відкриває двері до театрів, музеїв, концертів, спортивних заходів національного значення.

 — Де плануєш працевлаштуватися після закінчення вишу?
     — Як і більшість моїх одногрупників, мрію про власну справу. Ще на третьому курсі обрала кафедру конярства і бджільництва, знаючи що бджільництво – це перспективна та прибуткова справа. Тому сподіваюся на успіх у створенні власної пасіки.

 — Що, на твою думку, потрібно зробити під час навчання в університеті, аби стати успішною людиною?
     — Брати максимум запропонованих знань і здобувати їх самотужки, не сподіваючись, що хтось все виконає за вас, участь у різносторонніх заходах факультету та університету, не боятися відкривати свої таланти. Тоді одного дня зрозумієте, що ось воно і є життя студента.

— Які маєш досягнення?
     — Під час навчання більшість вільного часу присвячувала творчості. Була учасником народного ансамблю пісні і танцю «Колос», з яким мала змогу побачити світ на закордонних виступах. Це була теж ще одна родина, яка завжди тепло приймала і підіймала настрій, навіть коли ти втомлений після занять. Завжди радо співала пісень на різних творчих заходах факультету і гордо відстоювала його честь на університетських конкурсах. Скажу навіть більше, не пропустила жодної «Голосіївської весни». Адже дарувати радість людям і отримувати навзаєм позитивні емоції – це багато коштує!
     Загалом, я щасливо провела роки навчання, маю цінних друзів, впевнено відчуваю себе фахівцем галузі тваринництва і з гордістю можу сказати, що все це мені дав НУБіП!

Розмовляв Руслан Кононенко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook