Робототехнології та інновації в енергетиці – у фокусі дослідників ННІ енергетики автоматики і енергозбереження

24 грудня 2017 року

     У відповідності до наказу ректора про порядок приймання звітів про науково-дослідну роботу у наукових структурних підрозділах Національного університету біоресурсів і природокористування України, відбулося заслуховування звітів НДР за 2017 р. у ННІ енергетики автоматики і енергозбереження.

     Були заслухані звіти за НДР 110/537-пр «Розроблення інноваційних високоефективних технологій збирання та переробки енергетичних культур для біогазових установок», 110/1-нтр «Розробка інтелектуального роботизованого електротехнічного комплексу для моніторингу фітостану та стану повітря у спорудах захищеного ґрунту», ДЗ/156-2016 «Розроблення системи дистанційного моніторингу стану посівів для раціонального використання добрив», 110/56-ф «Розробка теорії структурно-параметричного синтезу гібридних систем електроживлення та їх інтеграція до розподільних електричних мереж в сільських регіонах», 110/538-пр «Розробка теплоелектромеханічного комплексу і енергоощадних технологій на його основі для переробки біомаси та техногенних відходів».

     Комісія відзначила, роботу за темою «Розробка інтелектуального роботизованого електротехнічного комплексу для моніторингу фітостану та стану повітря у спорудах захищеного ґрунту» Віталія Лисенка. У результаті виконання даної роботи розроблений робот, який успішно пройшов випробування та впроваджений в тепличному господарстві. В результаті успішного виконання даної роботи кафедра автоматизації та робототехнічних систем ім. акад. І.І Мартиненка отримала пропозиції від бізнес структур, що до фінансування подальшої роботи в даному напрямі з метою розробки роботів для виконання інших технологічних операцій.

     Комісія також відзначає ефективне виконання теми фундаментальних досліджень 110/56-ф (керівник В.В. Козирський) впровадження роботи здійснено на 4-х підприємствах України, опубліковано декілька монографій, в тому числі іноземною мовою у співавторстві з Варшавським університетом наук про життя.

     Також були заслухані звіти за ініціативними тематиками. Серед яких слід відзначити тему «Спектральні властивості домішкових кристалів, що використовуються як детектори іонізуючих випромінювань (номер держреєстрації 0104U004546)», завідувача кафедри фізики Бойка В.В. На основі результатів даної тематики сформовано запит на фінансування, який успішно пройшов другий етап конкурсу в Міністерстві освіти і науки України отримавши доволі високу оцінку.

     Підводячи підсумок по тематиках ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження слід зазначити, що всі наукові роботи виконанні на високому рівні, а отримані результати значно перевищують заплановані.

С.М. Усенко,
заступник директора ННІ з наукових питань

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook