Перший курс - самостійні кроки

22 грудня 2017, 9:55
механіко-технологічний факультет

       З 1 вересня почалося справжнє самостійне життя. Новим світом для нас, першокурсників став НУБІП - «Національний університет біоресурсів і природокористування України». Про наш університет я вперше дізнався від своїх друзів, в той же рік і вступив на механіко – технологічний факультет найкращого університету.

 З першого дня навчання мене полонила толерантність кураторів, батьківське ставлення декана до нас, першокурсників. До нас на дисципліну «Українська мова за професійним спрямуванням» зайшов декан і привітав з початком навчального року, а потім взів і записав свій персональний мобільний номер на дошці для всіх нас, довівши цим свою відкритість і дружнє ставлення. З радістю ми відвідували українську та англійську мови, цікавою була фізика і вища математика, полонила серце етнокультурологія. Запам’яталися пари  з історії української державності та нарисної геометрії, усі ми полюбили фізичне виховання. Кожен предмет мав свої особливості, підводні камені, що не мало важливо, свого неповторного професійного й харизматичного викладача. За перші півроку навчання на першому курсі я з однокурсниками встигли пізнати кожного. Нажаль, з деякими, ми вже не зустрінемося на заняттях, адже навчальна програма передбачає лише один семестр вивчення. Кожна з дисциплін дала змогу розкрити свої вміння та таланти.

На курсі української мови за професійним спрямуванням, ми з однокурсниками оволоділи мовою професійного спілкування:   навчилися презентувати себе, складати резюме та вести співбесіду на професійному рівні. «Головне – це чиста літературна українська мова у повсякденному спілкуванні, вміння висловлювати та доводити свої думки», - нам часто повторювала викладач. До речі, англійська мова дала змогу пізнати мову  й культуру англомовним країн. Кожен знає ,що на законах фізики тримається весь наш світ, тому й в університеті їй приділена значна увага, на практичних і лекційних заняттях нам показали властивості матерії та явищ.

Вища математика – це той предмет який більшість з нас не сприймала серйозно, незважаючи на це ми продовжували його вивчати розуміючи, що це дасть змогу розв’язання прикладних економічних і управлінських задач. За курси етнокультурології та історії української державності ми винесли масу інформації пов’язаної з Україною та українським народом, саме «народом», адже етносом можна назвати тільки  історичну спільність людей, яка склалася на певній території та володіє особливостями мови, культури, а також усвідомленням своєї єдності і відмінності від інших. Нарисна геометрія дала базові уявлення про зображення тривимірних об'єктів (оригіналів), використовуючи двовимірні проекції (зображення). Фізичне виховання, мабуть, найулюбленіший предмет кожного школяра, але в університеті нам показали, що це зовсім не так, кожна пара була викликом витримці.  Нас і добряче ганяли, проте ми щиро вдячні нашому викладачеві, що не полишав рук і навчив нас основам здорового ведення життя.                                                

Провівши опитування серед однокурсників з приводу, який предмет їм запам’ятається найбільше , я дійшов висновку, що думки розійшлися, мені як і більшості до душі «Українська мова за професійним спрямуванням». Зі слів Кононовського Олексія студента НУБіП України МТ факультету групи АІ-1701: «Для мене найяскравішою дисципліною стала українська мова за професійним спрямуванням, адже саме тут мене навчили, що рідна мова не тільки засіб спілкування, а й професійний інструмент діловодства. Цей запам’ятався саме викладачем, вмінням легко й доступно розповісти про професійне спілкування, доцент Чекалюк В.В. відкрила для нас світ науки, ми побували спікерами на конференції у головному корпусі. Саме Вероніка Василівна вказала шлях для реалізації наших талантів та мрій». Так легко й захопливо минуло пів року, прошов наш перший семестр навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Я вдячний долі за те, що моє життя таке яким є.

Студент першого курсу Влад Архинос 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook