Ректорат: перебіг зимової екзаменаційної сесії та закінчення фінансового року на тлі валютних стрибків

18 грудня 2017 року

     18 грудня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Окрім поточних питань і планування роботи на тиждень, увага була закцентована на перебігу екзаменаційної сесії та закінченні навчального семестру. Тривають іспити на всіх факультетах та в ННІ, завершуються захисти магістерських робіт, а там, де вже цей процес завершився – готуються до випусків.

     Разом з тим, настав час підбивати підсумки року фінансового. Ще є час і кошти на проведення закупівлі обладнання і матеріалів, але свої корективи вносить різке коливання курсу валют. Тому економічна і бухгалтерська служби отримали доручення ректора вжити заходів з освоєння коштів та провести ретельний аналіз стану справ, виконання бюджету університету та заслухати звітну доповідь проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про початок підготовки річного звіту про діяльність університету за 2017 рік.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на підсумках захистів магістерських робіт. Навчальний відділ готує пропозиції щодо поліпшення процедури та підвищення якості досліджень, які будуть розглянуті на засіданні вченої ради.

     Проректор Вадим Ткачук доповів про виконання міжнародних грантів і підготовку до запрошення іноземних делегацій для участі в науковій конференції, присвяченій 120-річчю, та ювілейному Дні університету.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на рейтингу. До кінця тижня до рейтингової комісії повинні надійти уточнені дані з виправленням неточностей та недоліків. Завдання стоїть оцінити ситуацію принципово, оскільки Міністерство освіти і науки  у зв'язку з кризою в державі, не фінансує подвійну заробітну плату. Минулого року був затверджений коефіцієнт 1,67. Малоймовірно, що у 2018-му він буде змінений. Тому всі науково-педагогічні працівники, кафедри, факультети та ННІ повинні прискіпливо поставитися до показників. Також цього тижня в МОН пройде нарада проректорів з науки, де обговорюватиметься стратегія і фінансування наукових досліджень у 2018 році.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – постійно опікуватися перебігом екзаменаційної сесії, сформувати графік січневого навчання ректорату і колективів факультетів та ННІ, зокрема з підвищення педагогічної майстерності, залучивши фахівців кафедри педагогіки. Вадиму Ткачуку – підготувати проект бюджету університету на 2018 рік. Оксані Барановській – сформувати графік загальних зборів ННІ та факультетів у січні-лютому. Головному інженеру Олегу Самсонюку – підготувати нараду з утеплення навчального корпусу №6, контролювати роботу теплопунктів в інших корпусах. Директору студмістечка Сергію Стецюку – розробити проект наказу за результатами перевірки гуртожитків. Ігорю Ібатулліну – внести пропозиції щодо дати та порядку денного наради із завідувачами кафедр.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook