Системність в роботі, здоров’я і естетика, наведення ладу – три кити в реформуванні кампусу

14 грудня 2017 року

      Хто не знає, скільки сьогодні коштує куб гарячої чи холодної води або кіловат електроенергії, – говорити з ними річ заледве не марна. Але коли ці люди знатимуть, що зіпсований кран чи непрацюючий вимикач – це їхні невиплачені премії чи матеріальна допомога, – вже можна. Тож необхідність економії енергоносіїв, що розглядалося сьогодні першим питанням на нараді за участі деканів факультетів, директорів ННІ, їхніх заступників, керівників господарських служб, комендантів корпусів і завідуючих гуртожитками та очільників студентського самоврядування гуртожитків, – стало очевидною для кожного. Особливо після детального аналізу споживання енергоресурсів загалом за рік і конкретно за листопад, яке зробив перший проректор Ігор Ібатуллін. Усього за 2017 рік порівняно з попереднім аналогічним періодом, спільними зусиллями вдалося зекономити майже 10 мільйонів гривень. Він озвучив і завдання на наступаючий на 2018 рік: зменшити витрати на комунальні послуги і енергоносії на 30%. І це реально, запевнив член Ради університету з енергозбереження Іван Радько. Для цього маємо чимало резерви, зокрема 16 встановлених теплопунктів, запровадження АСКОЕ в гуртожитках і перехід до іншої, меншої, тарифікації спожитої електрики тощо. При цьому слід пам’ятати про мотивацію працівників, які сумлінно займаються вирішенням цих питань.

 

 

     Ректор Станіслав Ніколаєнко запевнив, що ректорат продовжуватиме генеральну лінію на економію ресурсів. На кожен пункт ми маємо розрахунки і викладки.

     Наступні два питання – про результати перевірки гуртожитків університету комісією та протипожежної безпеки, з приводу яких виступив начальник відділу пожежної безпеки Володимир Матросов, і комплексної перевірки стану гуртожитків кампусу, про що доповів директор студмістечка Сергій Стецюк – виявилися взаємопов’язаними. З останньої перевірки протипожежного стану зроблено чимало на її поліпшення, проте ще залишаються недоліки, які потребують негайної злагодженої роботи господарських служб і студмістечка.

 

     Ситуація в гуртожитках, на думку учасників наради, засвідчила відсутність системної роботи зі студентством. Вони висловилися за необхідність продовжити такі перевірки, звернули увагу деканів, особливо факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології і агробіологічного, на процес поселення і виселення, здачі кімнат. Як керівники груп, створений для перевірки стану гуртожитків, свою точку зору висловили проректори. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша порушив питання повернення цих функцій до єдиного центру – студентського містечка. Перший проректор Ігор Ібатуллін закликав переглянути роль кураторів груп, які чергують в гуртожитках: відійти від формалізму та посилити виховну роботу. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук запропонував розглянути питання про запровадження системи депонування: коли при поселенні мешканці вносять грошові кошти, які в разі необхідності будуть використані на амортизаційні потреби. А присутні на засіданні голови студентських рад озвучили чи не найболючішу проблему: зношеність меблів.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Сергію Кваші, Сергію Стецюку та директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталію Коваленку підготувати комплексний наказ, спрямований на радикальне поліпшення ситуації в кампусі. Обов’язково – повторна перевірка стану справ весною.

     Також ректор озвучив три загальних завдання. Перше – системно працювати – щомісяця розглядати ситуацію на факультеті чи ННІ, щотижня – на засіданні студентських рад, щоденно старости мають контролювати лад. Друге – дбати про власне здоров’я і зовнішній вигляд. Третє – поліпшувати матеріальне забезпечення та інфраструктуру.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook