Молоді вчені презентували проміжні результати наукових досліджень

13 грудня 2017 року

     В університеті під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна пройшло чергове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності, на якому відбулось заслуховування звітів молодих вчених про науково-дослідну роботу за 2017 рік.

 

     У засіданні взяв участь представник Міністерства освіти і науки України – головний спеціаліст відділу розвитку науки у вищих навчальних закладах Олександр Вороненко. Він зауважив, що міністерство вже другий рік поспіль проводить Конкурс проектів наукових робіт та науково-технічних розробок молодих вчених за рахунок коштів загального фонду державного бюджету і зазначив, що серед них 7 переможців з нашого університету.

 

     Першим про виконання наукової роботи щодо прикладних рішень оцінювання резервуару вуглецю в мортмасі лісових екосистем на основі сучасних системних підходів доповів її керівник Андрій Білоус.

     Про хід виконання наукової роботи з розробки алгоритмів оцінювання безпечності продукції сільського господарства на основі біоінформатики, біосенсорики та інструментальних методів аналізу доповіла її керівник Катерина Шаванова. Про виконання досліджень у напрямі розробки трансформаційної стратегії державного регулювання інформаційного простору як соціально-економічного чинника національної безпеки України доповіла Ірина Вороненко. Про розробку системи формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об'єднаних територіальних громад України доповіла керівник теми Наталія Морозюк. Науковий керівник теми «Дослідження наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування» Наталія Глембовська доповіла про здобутки колективу у окресленому напрямі досліджень. Свої дослідження щодо виконання науково-технічної (експериментальної) розробки ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах представила Алла Дудник. Наталія Нестерова проінформувала членів ради про хід виконання наукової теми щодо теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур.

 

 

     На широкий загал молоді науковці представили свої презентації, у яких були висвітлені найважливіші результати наукових досліджень за звітний період і які підтвердили актуальність, інноваційність, практичну спрямованість наукових робіт.

     Після активного обговорення заслуханих звітів членами координаційної ради було прийнято рішення їх схвалити та клопотати перед Міністерством освіти і науки України щодо доцільності подальшого виконання наукових робіт молодих учених.

     Підводячи риску, Ігор Ібатуллін акцентував увагу присутніх на тому, що отримані наукові результати та кількісні показники по етапу виконання НДР по всіх наукових дослідженнях обов’язково мають відповідати запланованим у проекті.

 

     Також перший проректор проінформував науковців, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2017 р. № 912 у наступному році наш університет повинен підтвердити статус національного відповідно до критеріїв, визначених у цій постанові.

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook