Слухачі Малої академії наук обрали НУБіП своєю науковою базою для досліджень

13 грудня 2017 року

     13 грудня 2017 року на виконання угоди між Київської ОДА та НУБіП про співпрацю на базі нашого університету відбувся науково-тематичний семінар для учнівської молоді – слухачів Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України.

     Учасників заходу вітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Звертаючись до учнів, він говорив про історію та традиції університету, актуальні професії та спеціальності, організацію освітнього процесу, надав детальну інформацію про науково-дослідну роботу, міжнародну кооперацію, акцентував увагу на можливостях навчання та проходження виробничої практики за кордоном.

     Директор Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Світлана Минзар представила план роботи, ознайомила учнів та учителів з відділеннями та секціями.

     Учасники семінару мали можливість поспілкуватись з науково-педагогічними працівниками та студентами НУБіП України, із модератором наукового відділення МАН Екології та аграрних наук Іриною Соловйовою. Молодь цікавив вибір науковий супровід та консультування, вивчення методології досліджень та схеми написання наукових робіт.

       Відповідно до програми семінару, продовжили роботу 6 секцій за науковими відділеннями.
     Засідання відділення «Екологія, охорона довкілля та раціональне природокористування» – відбулося на кафедрі екології, агросфери та екологічного контролю. Координатором зустрічі виступила доцент кафедри Юлія Рибалко.
     Науково-педагогічні працівники агробіологічного факультету Людмила Єрмакова, Борис Мазур та Олександр Цизь доповіли про актуальні теми та новітні методи досліджень.

     На факультеті ветеринарної медицини відбулося засідання відділення «Ветеринарія», координаторами якого були заступник директора НДІ по роботі зі студентами Ярослав Сердюков та доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В. Г. Касьяненка Наталія Друзь. В рамках ознайомлення з історією факультету, його науковою спадщиною була проведена екскурсія до музею «Анатомії», який вразив своєю різноманітністю експозицій.

      Учасників відділення «Зоотехнія» радо зустріла доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вікторія Мельник.
     Задля занурення в природничу атмосферу представників секції «Лісознавство» для них було організовано відвідування Музею лісових звірів та птахів ім. професора О. О. Салганського нашого університету. Гостей зустрів доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Ігор Іванюк.

     Учасники наукового відділення «Селекція та генетика» проводили засідання під керівництвом доцента кафедри генетики, селекції, насінництва імені професора М.О. Зеленського Наталії Башкірової.

     Підсумком зустрічі стала екскурсія гостей по Ботанічному саду та лабораторіях Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Частина учнів виявила бажання поповнити лави студентів нашого університету: Інна Чикало – ліцеїстка інтернату «Патріот» м. Переяслав Хмельницький, Анастасія Кучеренко – випускниця школи № 1 м. Фастова та Роман Педченко – випускник школи № 3 м. Василькова.

     Учні та вчителі подякували всім організаторам за проведену змістовну роботу та приділену увагу науково-педагогічними працівниками Національного університету біоресурсів і природокористування України і переконалися у правоті свого вибору: НУБіП – найкраща наукова база для досліджень слухачів Малої академії наук.

Лариса Афанасенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook