Свої інвестиційні проекти пропонують студенти

11 грудня 2017 року

     На кафедрі фінансів пройшов конкурс інвестиційних проектів, у якому взяли участь 65 учасників – четвертокурсники спеціальності «Фінанси i кредит» i магістри спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». І, як показав конкурс, ідей їм не позичати.

     Цікавий i актуальний інвестиційний проект з виробництва продукції бджільництва в ПП «Ільїннецьке» Вінницької області представив Олексій Черненький. Він зробив акцент на високій рентабельності i швидкому терміну окупності цього проекту, джерелом фінансування якого виступають частково кошти підприємства, a частково – інвесторів.

     У своєму інвестиційному проекті з виробництва продукції скотарства в ТОВ «Іванка», основним джерелом фінансування якого є кредитні кошти, Вікторія Борсукевич врахувала всі витрати та спрогнозувала прибуток. Термін окупності проекту становить близько 5 років.

     Магістр Вікторія Волянська винесла на розсуд комісії інвестиційний проект «Будівництво електростанції під зелений тариф». Вона запропонувала альтернативні шляхи фінансування свого проекту, а також зазначила важливість дослідження альтернативних джерел енергії.

 

     Ще один проект щодо альтернативних джерел енергії розробила Владислава Узун-Крутогло. Вона представила підприємство з виготовлення та установки сонячних батарей для фермерських господарств Одеської області із залученням коштів інвесторів та за підтримки місцевих бюджетів. Він передбачає підключення сонячних батарей до теплиць, зрошувальних систем, медогонки.

     Тетяна Черкас представила бізнес-план інвестиційного проекту з виробництва швидкозаморожених овочів та фруктів на прикладі ТОВ «Так-Агро» (м. Тетієв Київської області). Акцентуючи увагу на зручному місці розташуванні та каналах збуту продукції, вона передбачила додаткові джерела фінансування у вигляді кредиту та внесків засновників.

 

     Ще один бізнес-план, цього разу з розведення кролів, розробив Микола Віюк. Він вважає його досить перспективним, оскільки ця продукція користується значним попитом, а виробництво її з року в рік в Україні зменшується.
     Інвестиційний проект Юліани Грицай стосувався виробництва виноробної продукції на ПАТ «Коблево». Він передбачає впровадження сучасної лінії виробництва вина. Як зазначила доповідачка, джерелом фінансування тут є кредитні кошти з терміном окупності три роки.

     Аргументованою була доповідь Інни Дубини щодо фінансування інвестиційного проекту з вирощування малини. Було відмічено, що за рахунок фінансової підтримки держави в останні роки суттєво зросло виробництво плодово-ягідної продукції, тому проект має значні перспективи.

     Цікавий інвестиційний проект розробила Ольга Каленіч: будівництво заводу з переробки відходів тваринного походження. Очікуваним результатом його реалізації стане забезпечення екологічної безпеки регіону. Проект передбачає залучення кредитних коштів, а також отримання фінансової підтримки із місцевих бюджетів, оскільки він спрямований більше на досягнення соціального ефекту, а не на отримання прибутку.

     Юлія Волочай представила інвестиційний проект із створення сучасного літнього розважального комплексу в Закарпатській області із залученням коштів інвесторів та частково кредитних коштів. Термін окупності – 1,5 років.

     Для забезпечення продовольчої безпеки країни Вікторія Сокотун пропонує бізнес-план інвестиційного проекту з розведення i вирощування перепілок на прикладі приватного підприємства «Перепілочка» (Черкаська область). Проект передбачає альтернативні джерела фінансування, із невеликими витратами i швидким терміном окупності у 6 місяців.

     Що і говорити, усі представленні інвестиційні проекти були цікавими та різноплановими. Тож визначити переможців було справою складною. У результаті 1-ше місце отримала Владислава Узун-Крутогло, 2-ге – Олексій Черненький, 3-тє – Вікторія Волянська.

 

     Завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко вручила переможцям дипломи та цінні подарунки від спонсорів.

Галина Скрипник,
доцент кафедри фінансів,
Зоя Тітенко,
асистент

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook