Представники кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності прийняли активну участь в науково-практичній конференції «Місцеве самоврядування: 20-річні здобутки та подальший поступ»

8 грудня 2017 року

 

 

 

5 грудня 2017 року науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності ННІ післядипломної освіти НУБіП України разом з аспірантами кафедри Людмилою Горбатою та Василем Ткачуком були учасниками науково-практичної конференції «Місцеве самоврядування: 20-річні здобутки та подальший поступ», яка пройшла на базі Національної академії державного управління при Президентові України.
У конференції взяли участь перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, керівник департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента України Володимир Куренной, директор Малопольської школи публічного управління Кшиштоф Глуц (Республіка Польща), виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України” Олександр Слобожан, голова секретаріату Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Українська асоціація районних та обласних рад” Юрій Андрійчук, експерти Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ: Ярослава Тульку, Олександр Голубов та Ієн Мекі, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій.
У вступному слові до учасників зібрання Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода акцентував увагу на ролі вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» та ролі науково-педагогічних працівників, які володіють не тільки теоретичними знаннями, а й мають практичні навички. Тому досвід професорсько-викладацького складу є важливим у формуванні нових підходів до проведення реформи місцевого самоврядування.
У ході виступу В’ячеслав Негода ознайомив учасників зібрання із моніторингом процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, зазначивши, що в Україні надзвичайно швидкими темпами формуються об’єднані територіальні громади. Так, у період у 2015 - 2017 рр. об’єдналися 3237 територіальних громад, що складає 26 % території нашої держави. Окрім того, В’ячеслав Андронович ознайомив із динамікою формування об’єднаних територіальних громад, рейтингом областей щодо формування об’єднаних територіальних громад, державною підтримкою розвитку громад, а також представив основні завдання забезпечення  процесу удосконалення територіальної організації влади на період до 2021 року.
Говорячи про забезпечення розвитку місцевого самоврядування у контексті реалізації Стратегії “Україна – 2020”, керівник Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента України Володимир Куренной підкреслив, що  реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади на сьогодні є однією з найрезультативніших серед проголошених Президентом України стратегічних реформ.
 
 
 
Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема ознайомив присутніх із Державною політикою підтримки молоді як суб’єктів суспільних змін.
Для подальшого розвитку місцевого самоврядування в Україні учасниками науково-практичної конференції «Місцеве самоврядування: 20-річні здобутки та подальший поступ» було розроблено відповідні рекомендації Верховній Раді України, центральним і місцевим органам виконавчої влади, громадським організаціям, засобам масової інформації.
Аспіранти кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності ННІ післядипломної освіти НУБіП України підготували та подали до друку тези за тематикою конференції.
 
 
 
проф. кафедри публічного управління
та менеджменту інноваційної діяльності 
Ірина Грищенко
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook