Дітер Кіршке: «Обмеження та перспективи аграрної торгівлі та політики»

7 грудня 2017 року

     На економічному факультеті НУБіП України за сприянням Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD) відбулась лекція, на якій німецький експерт з аграрної торгівлі та політики – професор університету ім. Гумбольдта (м. Берлін, Німеччина) Дітер Кіршке розкрив тему: «Обмеження та перспективи аграрної торгівлі та політики».

     Пан Кіршке займав посаду голови Інституту аграрних наук імені Альбрехта Даніеля Таера в університеті ім. Гумбольдта. Він є аграрним економістом та має значний досвід в аналізі агрополітики та агроторгівлі. Доктор Кіршке є автором численних наукових публікацій в областях аналізу аграрної політики та її ефектів на агросектор, розвитку сільських територій, аналізу продуктивності агровиробництва, розвитку сектору біопалива та ін. Він також довгий час був членом експертної групи з аграрної політики при Федеральному міністерстві продовольства та аграрної політики Німеччини.

 

     На лекцію були запрошені студенти та викладачі факультету. Слухачами були студенти 4 курсу ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Економіка підприємства», ОС «Магістр» за спеціальністю «Економіка», а також студенти ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Туризм». Лекція проходила на високому рівні, кожен мав роздатковий графічний матеріал, що полегшувало її сприйняття. Пан Кіршке побудував свою лекцію у формі діалогу, тому між слухачами та лектором була цікава дискусія, зокрема дуже активними виявились наші студенти. Вони цікавились питаннями політики протекціонізму, на яку пан Кіршке відповів базуючись на трьох основних пунктах:
     — світ рухається в напрямку лібералізації;
     — лібералізація і світова тенденція є цікавими для України як експортера аграрної продукції;
     — весь світ рухається у напрямку лібералізації, проте в деяких країнах йдуть дебати щодо захисту своїх виробників.

     Пан Кіршке назвав дві країни, де спостерігається високий рівень протекціонізму: Японія, Норвегія. Лектор також зупинився на питанні студентів про ефект добробуту від торгівлі, де детально розповів про надлишок виробника та споживчий надлишок.

     Студенти та викладачі залишились задоволені відвідуванням даної лекції.

Дякуємо пану Кіршке та запрошуємо знову відвідати наш університет!

Оксана Макарчук,
заступник декана з міжнародних питань

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook