В університеті пройшло святкове зібрання з нагоди Дня Збройних Сил України

6 грудня 2017 року

      6 грудня Україна святкує День Збройних Сил.

     Як на мене, це свято зрідні Дню незалежності, адже без дієздатної армії не буває незалежної держави. Сьогодні захисників Вітчизни вшановували і в НУБіП, і це не випадково: в університеті діє одна з найкращих в державі кафедр військової підготовки офіцерів запасу. Вона зробила вже понад 80 випусків: тільки в цьому році офіцерські звання отримали 374 студенти. Багато випускників брали і беруть зараз участь у бойових діях на сході України, а Олександр Марчук, Андрій Моругий, Олександр Піддубний, Петро Шемчук віддали своє життя, захищаючи незалежність держави.

     З 26-ю річницею Збройних Сил України колектив вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Хоча про їх історію варто говорити, враховуючи і збройну потугу Київської Русі, козацької держави, Української народної республіки. Армія останньої, на жаль, до відбиття зовнішньої агресії з боку більшовицької Росії виявилася не готовою і, як результат, Україна втратила суверенітет. Зараз Збройні Сили отримали друге дихання і здатні дати відсіч. І серед їх бійців – багато випускників кафедри військової підготовки НУБіП, справжніх патріотів держави. А мир на землі буде лише тоді, коли ми своєю працею і оволодіваючи військовою справою, будемо готові відбити будь яку агресію, підкреслив ректор. Сьогодні наш університет виконує всі завдання, поставлені керівництвом держави, зокрема Міністерством оборони.

     Зі святом колег і товаришів по зброї, студентів-майбутніх офіцерів привітав завідувач кафедри Анатолій Есаулов. На кафедрі працює прекрасний колектив, в якому є багато офіцерів, які пройшли гарячі точки, АТО, – педагогів, здатних навчити користуватися зброєю і бути патріотами, зазначив він.

    Подяку начальника Генштабу – Головнокомандувача Збройних Сил України оголошено викладачам кафедри військової підготовки Анатолію Прокоф’єву, Ігорю Радіонову. Наказом командувача Сухопутних військ почесним нагрудним знаком «За службу» нагороджено професора Сергія Коваленка і ст. викладача Андрія Дишлевського. Грамоту Міністерства оборони України вручено майстру виробничого навчання Роману Герасименку, викладачеві Олександру Давидову. Грамотою відзначені майстер виробничого навчання Василь Бобко, старші викладачі Микола Євстратенко, Володимир Левченко, Валерій Присташ.

     За активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді медаллю «Захисникам Вітчизни» Спілки ветеранів та працівників силових структур нагороджені Ігор Сівак, Артур Бондар, Вадим Бондар, Юрій Курт, Олександр Лисенко, Дарія Мельник, Дмитро Нагібін, Антон Черниш, Олег Шеремета. Грамоти з нагоди свята отримали Любов Акатна, Дмитро Грудненко, Дмитро Задорожнюк, Вадим Мельник, Петро Мартиненко, Владислав Онищенко, Максим Самойленко, цінні подарунки – Андрій Андрієвський, Володимир Михайлов, Олександр Турлюн.

 

     Свій внесок у святкування зробили і аматорські колективи кафедри культурології – хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» (як з приємністю пригадав один з офіцерів, всі хлопці, які виступали, – цьогоріч отримали погони офіцерів запасу) та ансамблю «Октава» і солісти.

 

 

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook