Спілка молодих вчених НУБіП України – учасник круглого столу «Співпраця молодіжних наукових організацій ВНЗ міста Києва»

6 грудня 2017 року

   Спілку молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України на засіданні круглого столу «Співпраця молодіжних наукових організацій вищих навчальних закладів міста Києва», що відбулося на базі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представляли голова Спілки Марина Галат і заступниця голови Спілки Наталія Морозюк

     Організаторами даного заходу виступили Рада молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Рада молодих вчених Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Асоціація наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених міста Києва за сприяння Ради молодих учених при МОН.

     Захід відкрив координатор з наукової роботи Інституту міжнародних відносин Антон Кориневич. Він зауважив, що молодим науковцям варто інтегруватися в європейську науку, проте важливо, щоб вони розвивали її в Україні, а не в інших країнах. З огляду на це, організація круглих столів та форумів молодих вчених України є дуже важливим для захисту їх прав та розробки нових ідей для сталого розвитку України.  

     У ході зустрічі виступили Юрій Кращенко, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, к.пед.н., доцент Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка і Ольга Романенко, к.е.н., доцент КНТЕУ, координатор Асоціації наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених вищих навчальних закладів міста Києва, які акцентували увагу присутніх на ролінаукових товариств і рад молодих учених у розбудові держави і місцевих громад,що є особливо важливим питанням у контексті підготовки комплексного законопроекту про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту».

     У ході засідання молоді вчені детально розглянули особливості написання наукових проектів на конкурс молодіжних наукових проектів, що вже другий рік поспіль проводить Міністерство освіти і науки України, а серед переможців цьогорічного конкурсу – п’ять проектів молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сергій Терепищий, голова Ради молодих вчених Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, звернув увагу на сильні та слабкі сторони проектних заявок, що подаються та акцентував увагу присутніх на тому, як необхідно розраховувати очікуваний ефект від наукових розробок.
     Одним із найбільш важливих питань, що цікавить молодь нині є перспективи європейської інтеграції молодих учених України. Цьому якраз і сприяє обмін досвідом між молодими вчених різних навчальних закладів міста Києві та України вцілому.

     Молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України ведуть активну підготовку до проведення Міжнародної конференції молодих вчених, аспірантів і студентів «Актуальні проблеми наук про життя і природокористування», що буде присвячена 120-річчю Університету, і відбудеться у квітні 2018 року, тому мали можливість запросити присутніх до участі у спільних заходах. А також обговорили напрямки подальшої співпраці і прийняли рішення організовувати такі круглі столи щоквартально в різних університетах міста Києва.

Світлана Круглик

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook