Творча група фільму «Межа» – на зустрічі із своїми глядачами у НУБіП

5 грудня 2017 року

     Сьогодні відбулася зустріч творчої групи і виконавців головних ролей кінострічки «Межа» з колективом НУБіП, який зараз збирає у прокаті свого глядача і в Україні, і в світі.

     Представив фільм його продюсер засновник Garnet International Media Group і "Міжнародної юридичної компанії", що вже понад 20 років успішно працює у сфері захисту прав інтелектуальної власності та авторського права, Андрій Єрмак. Його компанія одна з перших почала системний юридичний супровід телеканалів, теле- і медійних груп, кіно- і телепродакшн компаній, кінодистриб'юторів, мейджорів. А ще – він продюсер кількох фільмів, в т.ч. і україно-словацької стрічки "Межа". Її тріумф на 52-му міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула Приз за найкращу режисерську роботу, премія на Чиказькому кінофестивалі, номінація на "Оскар" від Словаччини – всі ці події роблять «Межу» резонансною для України.

 

 

     Але для Андрія Єрмака, за його словами, один із найважливіших показників – реакція на фільм українського глядача. Щоб почути нашу думку про своє дітище, він і виконавець однієї з головних ролей відомий український актор Станіслав Боклан, а також заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук завітали до університету.

 

 

 

     «Межа» звертається до подій літа 2007 року: за кілька місяців Словаччина вступить до Шенгену, тож нагляд на українсько-словацькому кордоні посилюється. Адам Крайняк – батько сімейства і за сумісництвом голова злочинного угрупування, що займається контрабандою цигарок на прикордонній території між Україною та Словаччиною. Невдала спроба перевезти чергову цигаркову контрабанду спричиняє цілу низку неочікуваних наслідків, що змусять Адама засумніватися у тому, які саме межі він готовий перетнути, щоб все виправити.

 

     Картина і справді реальна, звертаючись до гостей, сказала голова Ради аспірантів Оксана Молдавчук, родом з Закарпаття, з тих районів, де розгортаються події фільму. Це кіно потрібно показати у всьому Рахівському районі, хай його побачать всі, хто бізнесу є по обидва боки кордону: може, матиме вплив на совість.

     Присутніх у залі цікавило як сам фільм та перипетії його зйомок, так і багато питань, пов’язаних з кіно: шо таке кінобізнес і кіноринок, чи можливе українське кіно суто на українському ринку, стосунки кіношників з дистриб’юторами і прокатчиками, чим займається продюсер і т.д.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook