Шукаємо свого студента: викладачі і студентки університету зустрілися зі школярами Черкащини

5 грудня 2017 року

Проблема професійного самовизначення є одним з ключових компонентів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями. Розширити бачення професійної траєкторії випускникам шкіл допомагає профорієнтаційна робота. Ефективність заходу основується на залученні студентів, які діляться з аудиторією своїми враженнями, міркуваннями щодо навчання із перших вуст.

Тому науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи і психології Лариса Афанасенко та кафедри біології тварин Володимир Афанасенко разом із студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів Анною Калініченко та Аліною Дібрівною провели ряд зустрічей із школярами Золотоноші, що на Черкащині.

Лариса Афанасенко розповіла та продемонструвала відеоматеріал про структуру університету, переваги навчання в ньому, організацію освітнього процесу підготовки спеціалістів, прокоментувала кожну із спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема перспективність фаху психолога.

Анна та Аліна, які є випускницями Золотоніської школи № 3, а зараз – першокурсниці НУБіП України, розповіли про життя у гуртожитках, можливості навчання по обміну в іноземних університетах, наявність стипендії та умовами її отримання Поділилися власними переживаннями відносно подальшого професійного визначення та мотивами при обранні майбутнього навчального закладу. Дівчата також розповіли, чому зупинили свій вибір саме на НУБіП, який до речі, входить до десятки найкращих університетів країни. Живий інтерес аудиторії викликала розповідь і про студентське самоврядування та його роль у житті університету, творчі студії та гуртки. Розповідь доповнили відеоролики про університет, гуманітарно-педагогічний факультет та факультет тваринництва та водних біоресурсів.

Велику допомогу і підтримку у організації цих зустрічей надали адміністрації шкіл. Маємо надію, що вже наступного року їхні випускники стануть студентами НУБіП.

Микола Сахацький


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook