Саме профорієнтація має ставити знак рівності між життєвими прагненнями молоді й суспільними потребами в трудових ресурсах на ринку праці!

4 грудня 2017 року

     На сьогодні проблеми та перспективи організації профорієнтаційної роботи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК виходять із сучасних потреб харчової галузі промисловості. У зв’язку з демографічною кризою, питання формування контингенту студентів знаходиться на постійному контролі у керівництва факультету, який очолює доктор технічних наук, професор, академік АН вищої освіти України Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко.
     Весь колектив факультету активно працює з молоддю щодо залучення випускників шкіл, коледжів та технікумів до вступу на спеціальність «Харчові технології». Кафедри факультету мають відповідний план такої роботи і постійно працюють в цьому напрямку.

     Днями доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська побувала в Київському професійно-педагогічному коледжі ім. Антона Макаренка, де зустрілася з майбутніми випускниками за спеціальністю «Професійна освіта. Харчові технології». 

     Бажання та вміння кваліфіковано і цікаво розповідати про професії університету та умови навчання у ньому; глибока захопленість своєю професією; вміння чітко й логічно викладати свої думки; доброзичливе ставлення до підростаючого покоління; бажання знайти спільну мову з учнями – все це є в досвідченого викладача. Тож зустріч пройшла в дружній обстановці із великою кількістю запитань і не менш цікавими і приємними відповідями для присутніх.  

  

 

      При проведенні профорієнтаційного заходу використовувалися різноманітні друковані (буклети, візитки, плакати) та відео інформаційні матеріали. Запрошення вступати в наш університет отримали також учні, що навчаються за спеціальністю «Право». Роздумів на продовження на навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України в учнів коледжу залишилося небагато, але сподіваємося вже скоро їх побачити за партами нашого університету. 

Юрій Сухенко,
завідувач кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook