Участь студентів у засіданні комітету Верховної Ради України «Купуй українське, плати українцям!»

30 листопада 2017, 10:11

Студенти, разом із завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Лідією Шинкарук та куратором 3 групи 1 курсу Наталією Дробот, взяли участь у засіданні круглого столу, який проводив Комітет з питань промислової політики та підприємництва на тему: «Купуй українське, плати українцям!» під головуванням Голови Комітету Віктора Галасюка.

Темою засідання було обговорення законопроекту №7206 «Купуй українське, плати українцям», яким передбачається внесення змін до Закону «Про державні закупівлі» щодо врахування місцевої складової товарів, що закуповуються за кошти державного бюджету. Адже купуючи імпортовані товари, які виробляються і в Україні, ми даруємо іншим країнам робочі місця, інвестиції та податки, а самі залишаємось боржниками та експортерами сировини.

Студенти допомагали в організації круглого столу і безпосередньо долучились до обговорення законопроекту.

  

Студенти про свої враження: 

Ми повністю згодні з таким твердженням, наша країна повинна розвиватись за рахунок збільшення власного виробництва. В багатьох європейський країнах із дитячого садка відома істина про переваги вітчизняної продукції та стимулювання власного виробництва, на жаль в Україні це ще необхідно відстоювати відзначила староста групи Побочій Марина.

Петренко Лілію зацікавив законопроект про підтримку товарів українського виробництва, ініційований Комітетом з питань промислової політики та підприємництва: – На засіданні ми, студенти, почули і про патріотичне виховання молоді щодо відстоювання вітчизняних інтересів, цікавими були виступи депутатів, і представників провідних промислових підприємств України про актуальність та методи підтримки українських виробників.

Ковальчук Аріні запам’ятався виступ Голови Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка. Він точно вказав на проблему неефективного використання коштів платників податків, коли за них закуповуються товари іноземного виробництва, та зазначив, що саме економічними методами можна виправити таку ситуації, щоб розвивалось вітчизняне виробництво.

Мені сподобався виступ Президента ПрАТ «Біофарма» Єфименка Костянтина, – відзначив першокурсник Тарас Романишин. – Він наголосив про необхідність фінансово-кредитних стимулів українських підприємців, та навів практичні приклади зниження відсоткових ставок за кредитами та компенсації будівництва заводів у Польщі, порівнюючи їх з умовами розвитку бізнесу в Україні.

Максим Гопка відзначив змістовний виступ Президента Українського союзу промисловців та підприємців Анатолія Кінаха, який  презентував програму реалізації розвитку виробництва від українських промисловців і підприємців.

Надзвичайно актуальний виступ заступника генерального директора  ТОВ «Татра-Юг» Інесси Кердівари – запам’ятався Вікторові Королю. Ця компанія спеціалізується на виготовленні трамваїв, які вони запропонували Києву, але в процесі закупівель вони бачать порушення, про що і повідомляли всі дотичні інстанції. Розповідала також про прихований імпорт деталей товарів, а також висвітлила вимоги до врахування місцевої складової товарів в інших країнах,  а також вимоги інших країн у співпраці з Україною, зокрема щоб експортувати до Канади, необхідно мати певний відсоток імпорту канадських товарів.

Ніколаєнко Софія зазначила, що нам усім слід пам’ятати, що всі люди різні, і нав’язування своєї думки, переконання, якщо вони необґрунтовані і непідкріплені дійсно прагненням внутрішнього розвитку країни, не буде ефективним. Необхідне врахування інтересів вітчизняних виробників, а не закордонних консультантів, які діють в інтересах своєї країни. Саме про це наголошував Голова Ради Федерації роботодавців України  Дмитро Олійник.

Потапенко Артур вважає корисним, що студенти почули про про необхідність врахування інтересів вітчизняної промисловості у виступі Члена Правління Української асоціації виробників Расіма Бекмезджі, та про досвід проведення закупівель в системі електронних закупівель ProZorro Володимира Власюка та директора з корпоративних відносин ТОВ «Інтерпайп» Дмитра Кисилевського.

Було дуже цікаво спостерігати за обговоренням законопроекту у реальному часі і оцінювати перспективи, щодо майбутніх робочих місць на вітчизняному ринку праці  – підсумувала Ангеліна Кудашева.

Дякуємо Лідії Василівні Шинкарук, Віктору Валерійовичу Галасюку за  можливість приймати участь у засіданнях комітету Верховної ради і набувати досвіду у обговоренні українського законодавства в реальних обставинах. Україна є найкращою країною, бо вона наша країна! ЇЇ розбудова залежить від кожного з нас, особливо молодого покоління.

Фото, відео та реліз розміщені на сторінці Комітету у Facebook:

www.facebook.com/IndustryCommittee   

Студенти та доцент кафедри виробничого

та інвестиційного менеджменту ФАМ Наталія Дробот

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook