В університеті обговорили шляхи підвищення продуктивності та економічної ефективності виробництва молока

29 листопада 2017 року

     Науково-практичний семінар «Теорія і практика підвищення продуктивності та економічної ефективності виробництва молока у ВП НДГ НУБіП України», який сьогодні зібрав вчених і товаровиробників з навчально-дослідних господарств і носив суто внутрішній виробничий характер, набув характеру міжнародного. До його роботи долучилися наші колеги - селекціонери і генетики з Норвезького сільськогосподарського університету та віце-президент НААН Михайло Бащенко.

     Доктор Трігві Солберг розповів про племінну роботу з норвезькою червоною породою корів. До речі, норвезька племінна компанія «Джіна» – власність фермерів, і саме вони ставлять цілі і умови, якою хочуть бачити худобу у своїх господарствах, а науковці – лише інструмент втілення цих побажань.

     Начальник відділу організаційної діяльності НДГ Василь Туринський підбив результати роботи університетських господарств за поточний рік та спинився на їхніх завданнях у галузі тваринництва на наступний.

 

     В.о. завідувача кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Олександр Вальчук спинився на питаннях інформаційного забезпечення тваринницьких ферм.

 

     Завідувач кафедри розведення і генетики Сергій Рубан проінформував про основні напрями ведення племінної роботи у молочному скотарстві в університетських НДГ, а доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Геннадій Бондаренко – про сучасні підходи до оцінки якості і продуктивної дії силосованих кормів. Зазначимо, що наші господарства входять в зиму з належним їхнім запасом.

 

 

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook