Директори інститутів та коледжів в гостях у компанії «Агропродсервіс»

28 листопада 2017 року

     Директори інститутів та коледжів, що входять до структури НУБіП, на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашою та начальником відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олегом Єресько у другий день роботи семінару-наради «Перспективи підготовки фахівців за робітничими професіями в аграрних закладах вищої освіти» були гостями компанії «Агропродсервіс» (с. Настасів).

 

     Причому побували не тільки на цьому сучасному аграрному підприємстві, а й змогли оглянути, як працює переробка продукції на Тернопільському м’ясокомбінаті. Жива розмова, змістовні питання все вказувало на те, що керівники університету та директори відокремлених підрозділів мають масштабне мислення, всебічно зацікавлені у розвиткові, дбають про майбутнє своїх студентів та розуміють, що самих теоретичних знань для працевлаштування випускників замало. Має бути практика та тісна співпраця з виробничниками. Це і є запорука того, що освіта готуватиме потрібних фахівців, а бізнес отримуватиме спеціалістів, які точно не захочуть їхати за кордон.

 

     Підприємства компанії «Агропродсервіс» потребують на сьогодні фахівців за спеціальностями механізатор, агроном, ветеринар, водії на вантажний автотранспорт, оператор свинокомплексів, оператор лінії харчового виробництва. В галузі переробки є потреба в технологах харчової промисловості, інженерах-механіках, лаборантах хіміках, біологах, бактеріологах, спеціалістах по контролю якості продукції та з оптимізації процесів, операторах лінії виробництва харчової продукції, вантажниках.

 

     У ході зустрічі Сергій Кваша і генеральний директор компанії Іван Чайківський домовились про двосторонні візити (з метою відбору студентів і стажування викладачів) і круглі столи в режимі он-лайн. Також зародилася думка перейти на форму тісних стосунків із формування замовлень для виконання окремих наукових робіт, пошуку партнерів для логістики і маркетингу, оскільки в університеті є факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, який спеціалізується на м’ясних продуктах.

     Іван Чайківський розповів про готовність адаптувати студента в умовах сучасного підприємства, що стане можливістю повноцінно забезпечити практичну сторону навчання в аграрних закладах, та зазначив: "Ми отримали високу оцінку від шанованих гостей, які прибули на Тернопільщину. Вони докладають усіх зусиль, щоб підготувати кадри для виробництва. Наші відносини з цими навчальними закладами будуть мати конструктивний характер. Потрібно тільки виробити окрему модель для зручної співпраці".

Світлана Пилипишин,
директор Бережанського агротехнічного коледжу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook