Представники університету взяли участь в роботі дискусійного майданчика на «Innovation market»

24 листопада 2017 року

     22 листопада 2017 р. у межах роботи міжнародного форуму “INNOVATION MARKET” пройшов круглий стіл «Екологічні витрати VS Екологічний ефект» та «Екологічний аудит і екологічний менеджмент – тягар або основа інноваційної діяльності підприємства в світлі євроінтеграційних процесів». Його модераторами виступили представники Мінекономрозвитку, Мінприроди, Мінфіну, Антимонопольного комітету України, а також органів місцевої влади, представники великих промислових виробництв.

     Як часто наголошує ректор університету Станіслав Ніколаєнко, впроваджувати енергоощадні технології нас змушує карколомне підвищення цін на енергоносії. І тут уже мова про звичайну економію не йдеться – мусимо вживати кардинальних заходів. Тому такий захід, як круглий стіл «Екологічні витрати VS Екологічний ефект» та «Екологічний аудит і екологічний менеджмент - тягар або основа інноваційної діяльності підприємства в світлі євроінтеграційних процесів» не міг лишитися поза увагою. Участь у ньому взяли представники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК - доценти кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Наталя Мєдвєдєва та Володимир Шапошнік, аспірант Тетяна Розбицька і магістри Юлія Пузік, Владислава Костюк, Ірина Головко, Володимир Дідик, Олександр Нестеренко, Тетяна Марченко, Надія Кузьомко.

     Позитивний відгук отримали доповіді представників провідних організацій та промислових виробництв. Керівник Департаменту з екологічної безпеки «ДТЕК Енерго» Ірина Вербіцька розповіла про «Екологічний податок: джерело фінансування природоохоронних заході». А яскравим прикладом для наслідування щодо залучення інвестицій з екологічного проекту представив ПАТ «Запоріжсталь» – «Впровадження сучасних технологій очищення на по зниженню викидів в атмосферу». Досвідом з сертифікації систем екологічного та енергетичного менеджменту поділилися представники TMS TUV SUD Олена Бортник та Павло Петрик.

     Круглий стіл було проведено за підтримки GREEN MIND, Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», група Метінвест.

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook