Обговорення результатів наукових досліджень молодих вчених – у фокусі координаційної ради з питань науково-технічної діяльності

23 листопада 2017 року

     Чергове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності було насичене науковими дискусіями. На розгляд членів ради були представлені наукові звіти молодих вчених про науково-дослідну роботу за 2017 рік.

     Про хід виконання наукової роботи з розробки алгоритмів оцінювання безпечності продукції сільського господарства на основі біоінформатики, біосенсорики та інструментальних методів аналізу доповіла її керівник Катерина Шаванова. Про розробку системи формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об’єднаних територіальних громад України доповіла керівник теми Наталія Морозюк. Про виконання досліджень у напрямі розробки трансформаційної стратегії державного регулювання інформаційного простору як соціально-економічного чинника національної безпеки України доповіла Ірина Вороненко. Науковий керівник теми «Дослідження наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування» Наталія Голембовська доповіла про здобутки колективу в окресленому напрямі досліджень. Свої дослідження щодо виконання науково-технічної (експериментальної) розробки ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах представила Алла Дудник. Наталія Нестерова проінформувала членів ради про хід виконання наукової теми щодо теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур.

     Результати наукових досліджень молодих вчених університету відзначаються інноваційністю, практичною спрямованістю та корисністю для суспільства. Після жвавого їх обговорення було вирішено допустити всіх керівників до звітування перед комісією Міністерства освіти і науки України, яка засідатиме на теренах університету вже 12 грудня.

     Зі звітом про діяльність НДІ здоров’я тварин щодо виконання заходів Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» та залучення молодих вчених і студентів до дослідницької роботи перед членами координаційної ради виступив директор інституту Дмитро Засєкін. Доповідь Дмитра Адамовича була детально обговорена, акцентовано увагу на позитивних здобутках інституту, надані конструктивні зауваження та побажання у напрямі подальшої роботи.

     З наближенням звітної компанії по науково-дослідних роботах за 2017 рік членами координаційної ради була заслухана доповідь Віктора Терещенка про стан виконання НДР по темі «Розробка новітньої концепції економічної безпеки держави на основі самодостатності територіальних громад» з метою оцінки відповідності результатів запланованим у проекті та технічному завданні.

    Традиційно начальником планово-фінансового відділу НДЧ Валентиною Шостак було підбито підсумки і доведено до відома очільників наукових підрозділів інформацію про стан використання бюджетних коштів по статтях витрат та вкотре акцентовано увагу на наповненні спеціального фонду у 2017 році/

     Членами ради також було обговорено та рекомендовано на розгляд вченої ради університету 79 монографій.

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook