Літературні чаювання із Оленою Рижко

22 листопада 2017 року

      Нещодавно в гості до студентів гуманітарно-педагогічного факультету завітала відома поетеса, прозаїк, літературознавець та науковець Олена Рижко. У її творчому доробку п’ять поетичних збірок та кілька романів і повістей.
     Чесно кажучи, очікували побачити жінку літнього віку, а натомість завітала стильна, молода, енергійна, весела, комунікабельна пані. І розмову вона побудувала так, що можна було запитати про все: про життєвий шлях та творчі труднощі, перші твори, читацьку аудиторію, наукові праці, ставлення до критичної оцінки своїх творів, плани на майбутнє, секрети творчої лабораторії, написання нових романів та поезій, цікаві життєві ситуації. Пані Олена розповіла дивовижні історії, пов’язані із її творами, які не тільки надихають молодь і розвивають їхню духовну та етичну культуру, а й навіть рятують життя…

     Олена Рижко наголосила: необхідно бути відповідальним за своє творіння, вміти адекватно ставитися до критики і бути самокритичним, жити й насолоджуватись кожною миттю, уміти любити життя, бо все починається з любові. Найбільшою радістю письменниця вважає спілкування зі студентами та читачами, а найбільша винагорода – коли її твори читають.
     Пані Олена презентувала свою нову повість «Дівчина з міста», зачитала кілька уривків, що ще більше розпалило інтерес у слухачів. Не хотілося розлучатися з цією дивовижною жінкою.

     Можна було отримати і автограф письменниці. Особисто мені вона полишила таке побажання: «Для Катерини. Нехай серце завжди зігріває любов!».

Катерина Яник,
студентка 1-го курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook