Оновлення системи професійної орієнтації

21 листопада 2017 року

     16 листопада в Українському домі відбувся форум соціального партнерства «Розвиток системи профорієнтації: від ідеї до реалізації». Ініціатором заходу виступив Київський молодіжний центр. Форум приурочений до Всесвітнього дня молоді з метою підтримки демократичного молодіжного руху за мир та права праці.
    Під час заходу відбулися виступи та лекторії почесних гостів: представників органів державної влади та місцевого самоврядування, профільних інститутів громадянського суспільства, закладів освіти та роботодавців.

     Оскільки форум є платформою для обміну досвідом у галузі професійної орієнтації між роботодавцями, громадськістю, державними органами та освітніми закладами, Національний університет біоресурсів і природокористування України, звичайно, не міг оминути цього заходу. Адже обмін досвідом, можливість ознайомитися із стратегічними та пріоритетними напрямками розвитку професійної орієнтації, обговорити шляхи покращення профорієнтації з роботодавцями, громадськими організаціями, колегами з інших вишів – необхідна складова забезпечення сучасного університету свідомими свого вибору та зацікавленими у спеціальності студентами.

     За словами директора Київського молодіжного центру Анни Куценко 52% молоді працює не за фахом, саме тому виникає необхідність проведення подібного заходу. «Така невтішна статистика – результат недостатньо розвиненої системи профорієнтації», – розповіла вона.

     Також у рамках форуму обговорювалися стратегічні та пріоритетні напрямки розвитку професійної орієнтації, координація зусиль та імплементація іноземного досвіду. Були презентовані інноваційні профорієнтаційні програми.
     Серед виступаючих був і випускник факультету землевпорядкування Національного аграрного університету , а нині заступник Міністра молоді та спорту України – Олександр Ярема.

     Він зазначив, що сьогодні дуже багато молоді виїжджає за кордон, особливо багато талановитих випускників шкіл, студентів. Тому представники бізнесу та державних підприємств повинні робити все для того, щоб зацікавити молодь залишитися працювати в Україні. Оскільки, від молоді залежить їх майбутнє. Молодь – це активні агенти та рушії змін.
     У рамках форуму учасники мали можливість поспілкуватися з начальником відділу професійного розвитку департаменту зайнятості та соціального діалогу Міністерства соціальної політики України Наталією Василенко, заступником голови Державної служби зайнятості України (Центрального Апарату) Сергієм Кравченком, головою комісії при Кабінеті Міністрів України з питань призначення керівників стратегічних підприємств Наталією Дзюбою, депутатом Київської міської ради, головою Громадської організації «Соціальна справедливість «Совість» Аллою Шлапак та іншими менторами, експертами, роботодавцями, ідеологами у сфері професійної орієнтації.

     У форумі прийняли участь представники НУБіП України: Дмитро Мотринчук – начальник відділу управління якістю, Лідія Гончарук – заступник відповідального секретаря приймальної комісії, Людмила Гунько – доцент кафедри землевпорядного проектування.

     На заході були презентовані інноваційні профорієнтаційні програми, які у своїй профорієнтаційній роботі варто було б застосовувати і Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Наталія Мединська,
заступник декана
факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook