В університеті розпочала роботу VІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Біотехнологія: звершення та надії»

14 листопада 2017 року

         Сьогодні в НУБіП розпочала свою роботу VІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Біотехнологія: звершення та надії», зініційована кафедрою екобіотехнологій і біорізноманіття. У ній взяли участь представники 14 наукових установ з 9 країн світу.

 Вітаючи учасників, ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив актуальність тематики – як для України, так і всього світу. Бо саме біотехнології на сьогодні – це найбільш перспективний напрям, який – тією чи іншою мірою – зачіпає всі сфери діяльності людини. Тож невипадково, що спеціальність «Біотехнологія», хоч і нова для університету, але вже встигла набути значної популярності.

 

Мікробним біотехнологіям і проблемі фаголізису присвятив доповідь заступник директора Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Федір Товкач, мікробним препаратам для оптимізації продукційного процесу сільськогосподарських культур – директор Інституту сільськогосподарського мікробіології та агропромислового виробництва НААН Віталій Волкогон. Про перспективи розвитку радіаційно-біологічних технологій в Україні і світі проінформував завідувач кафедри радіобіології та радіоекології Ігор Гудков, про використання меланіну в оздоровчому харчуванні – декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко та в.о. завідувача кафедри м’ясних, рибних та морепродуктів Людмила Дерев’янко. «Банк крові тварин. Гемотрансфузія та її значення у ветеринарній медицині» – таку тему для обговорення запропонував завідувач кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка Микола Малюк.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook