Виїзне заняття інженерів-механіків на заводи ПАТ «Гідросила ГРУП»

21 листопада 2017 року

     Сучасна сільськогосподарська техніка інтенсивно застосовує гідроприводи. На одній тільки сільськогосподарській машині їх може бути декілька десятків: гідроприводи рульових керувань, ведучих коліс, гальм, робочих органів поступального, обертального, поворотного та зворотно-поступального руху. Від їхньої роботи та правильної експлуатації значною мірою залежить ефективність використання самої машини. Тому підготовка сучасних інженерів вимагає досконалих знань з будови, принципу дії, налагодження, експлуатації, діагностики як гідропристроїв, так і гідроприводів машин, а також їх розрахунку і проектування.

     Аби краще розібратися у цій темі третьокурсники механіко-технологічного факультету побували на заводах Кропивницького – ПАТ «Гідросила» (розробляє і виробляє шестеренні насоси і гідромотори) та «Гідросила АПМ» (розробляє і виробляє аксіально-поршневі машин і запасні частині до них). Ці підприємства є потужними виробниками гідравлічних силових машин і компонентів гідромашин, які поставляють свою продукцію у понад 50 країн світу, в т.ч. США, ЄС, Китай і входять до ПАТ «Гідросила ГРУП» (на яких працює близько 4 тисяч працівників).

     Студенти ознайомилися з технологією виробництва та будовою нових зразків шестеренних насосів і аксіально-поршневих машин світового рівня.
   А побачити було що. Тут вперше налагоджено виробництво реверсивних шестеренних насосів, представлені конструктивні рішення та технології виготовлення, які дозволили створити шестеренні насоси (розвивають максимальний тривалий тиск до 29 МПа, а максимальний короткочасний – до 31,5 МПа), виробництво шестеренних насосів з підшипниковим вузлом для компенсації радіальних і осьових навантажень та шестеренних насосів з клапанами в задній кришці. На підприємствах налагоджено виробництво шестеренних гідромоторів лівого, правого і реверсивного напрямку обертання, з підшипниковим вузлом, а також з клапанами в задній кришці, аксіально-поршневих регульованих насосів для відкритих гідросистем з LS-системами керуванням і багато чого іншого.

     Такі візити забезпечать підготовку висококваліфікованих фахівців інженерного профілю, адже надають їм глибокі знання вітчизняної техніки світового рівня виробництва та дозволяють навчитися використовувати їх на практиці.

Михайло Волянський,
доцент кафедри сільськогосподарських машин та
системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook