На кафедрі фінансів пройшов тиждень фінансової грамотності

20 листопада 2017 року

     Фінансова грамотність – вагома складова підвищення рівня життя. З огляду на складність фінансової системи і різноманітність послуг, громадяни повинні вміти приймати зважені рішення щодо їх використання, навчитися заощаджувати та планувати особистий бюджет, а також своє фінансове майбутнє. Кафедра фінансів долучилась до Тижня фінансової грамотності та провела низку заходів.
     Зокрема, доцент кафедри фінансів Ірина Титарчук провела відкриту лекцію для третьокурсників «Фінансова грамотність як основа успішного фінансового майбутнього». Адже саме студенти найближчим часом стануть найважливішим споживачем фінансових послуг серед фізичних осіб та формуватимуть вимоги клієнтів до банківської системи. Крім того, молодь є носієм прогресивної свідомості, але водночас не дуже замислюється про необхідність заощаджень. Тому головне завдання при спілкуванні зі студентами – пояснити їм важливість планування їхнього фінансового майбутнього.

     Ще одна лекція в межах тижня – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» – була покликана зосередити увагу студентів на актуальній для українців темі пенсійного забезпечення, яке зачіпає інтереси всіх соціальних верств населення. Доцент кафедри фінансів Юлія Негода розповіла про пенсійну реформу в Україні, адже Верховна Рада ухвалила закон відповідно до якого вносяться зміни до 30 законодавчих актів. Студенти-фінансисти дізналися про осучаснення пенсій, скасування особливого порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам, мінімальний розмір пенсій відповідно до професії.

     Професор кафедри фінансів Юрій Пасічник зустрівся зі старшокласниками кількох Черкаських шкіл. Він познайомив їх з перспективами навчання в НУБіП,переліком спеціальностей, які тут можна здобути. Також акцент був зроблений на фінансовій грамотності громадян.

     Ще одну зустріч зі школярами – цього разу спеціалізованої школи № 193 з поглибленим вивченням української мови і літератури Подільського p-ну Києва провела доцент Галина Скрипник. Вона зустрілася з учнями 6 класу i прочитала ознайомчу лекцію з фінансової грамотності, розповіла про історію виникнення грошей та української гривні зокрема, а також з поняттями, що стосуються купівельної спроможності грошей, їх вартості в часі, з основними правилами користування грошима, з елементами захисту сучасних грошей.

     В межах таких просвітницьких заходів необхідно постійно стимулювати обачну та свідому поведінку громадян при веденні особистих фінансів для забезпечення стабільності національної валюти і підтримки фінансової системи України, що сприятиме стійким темпам економічного розвитку та побудові заможного суспільства.

Надія Давиденко,
завідувач кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook