«Філософія дітям» у Всесвітній день філософії

18 листопада 2017 року

     У Всесвітній день філософії та з нагоди офіційного відкриття Сковородинських навчань «Пізнай себе» з метою обміну досвідом кафедру філософії НУБіП України відвідала кандидат філософський наук, методист МАН, міжнародний експерт та тренер з методики «Філософія дітям» Юлія Кравченко. У ході зустрічі вона ознайомила представників кафедри із сучасною методикою неформальної освіти «Філософія дітям» та зазначила, що автором цієї методики є її вчитель та наставник, відомий американський філософ освіти, педагог, професор Колумбійського університету, університету Монклер у штаті Нью-Джерсі Метью Ліпман. В основу, зазначила пані Юлія, покладено туди ідеї всієї європейської філософської традиції з метою навчити дітей самостійно та креативно мислити.

 

     Долучаючись до заходів, які були заплановані представниками кафедри філософії з нагоди святкування Всесвітнього дня філософії, пані Юлія Кравченко люб’язно погодилася провести практичний тренінг, присвячений життю і творчості Г. С. Сковороди, для запрошених у цей святковий, для співробітників кафедри філософії, день. Учасниками тренінгу стали учні випускних класів 151-ї, 116-ї шкіл міста Києва та ліцею «Голосіївський» № 241, які в цей день брали активну участь у заходах кафедри.

     Попри втому, яка стала закономірним результатом насиченого та тривалого для молодих гостей робочого дня, НУБіП України, гуманітарно-педагогічний факультет, та кафедру філософії випускники старших класів залишали щасливими та сповненими бажання подальшої співпраці.

 

 

     Не менш плідною, стала зустріч із пані Юлією і для представників кафедри філософії, які відкрили для себе горизонти неформальної освіти, окремі елементи якої можуть стати не тільки важливим елементом методики викладання філософських дисциплін, а й профорієнтаційної роботи.

 

Світлана Сторожук
доктор філософських наук, доцент
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook