Науковці університету взяли участь у відкритті пам’ятного знаку на місці побудови літака «Кудашев-1»

16 листопада 2017 року

      7 листопада 2017 року в НТУ «Київський політехнічний інситут» ім. Ігоря Сікорського відкрили пам’ятний знак на місці побудови літака «Кудашев-1» – першого літака вітчизняної конструкції, який здійнявся у повітря. Захід приурочили до 145-річчя від дня народження і 100-річчя смерті його творця Олександра Кудашева.

     Участь у відкритті взяли президент НААН України Ярослав Гадзало, аташе з питань університетського і наукового співробітництва, директор французько-українського центру університетського і наукового співробітництва Сільвен Ріголле, представники вишів України, міської громади села Мала Виска, де знаходиться родинний маєток Кудашевих, дослідники історичної постаті князя Кудашева та його родини, студенти і школярі.
    Були серед запрошених і представники НУБіП – професор кафедри конструювання машин і обладнання Юрій Ромасевич зі своїм аспірантом Олексієм Стехно. І те, що від нашого університету до колег поїхали саме науковці факультету конструювання та дизайну не випадковість. Адже вшановували, можна сказати, їхнього колегу – теж конструктора, Олександра Кудашева, який, крім іншого, у період між 1905 і 1908 роками написав ряд наукових праць, присвячених веденню аграрного виробництва. У них він дослідував питання аграрної економіки, агрохімії тощо.

     Після відкриття пам’ятного знаку пройшов круглий стіл, присвячений життю і діяльності цього непересічного інженера та науковця.

Зіновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook