До Дня працівників сільського господарства: НУБіП і Київська обласна державна адміністрація віншували кращих хліборобів Київщини

15 листопада 2017 року

     Вже вдруге поспіль Київська обласна державна адміністрація, з якою НУБіП має договір про співпрацю, віншує на базі нашого університету кращих хліборобів Київщини.

     Першим – на правах господаря – працівників аграрного сектора вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Українське село нині не тільки годує Україну, але й залишається осердям нації, зазначив він. І колектив університету робить все, щоб воно жило: готує патріотично налаштовані висококваліфіковані кадри для аграрної галузі, проводить наукові дослідження (їхні обсяги зроси у два з половиною рази). Науково-дослідні господарства НУБіП сьогодні не останні на Київщині – мають високі показники і в тваринництві, і в рослинництві. З кількома господарствами столичної області укладені угоди про співробітництво. Чого вартує хоча б навчально-науково-виробничий центр на базі «Агрофірми «Колос»!

     Звертаючись до аграріїв Київщини, але вже не як фахівців, а батьків, ректор запевнив: університет дбає, щоб їхні діти – і ті, які тут вже навчаються (а таких у студентському контингенті НУБіП дуже багато), і ті, хто зробить вибір на його користь у майбутньому – отримають якісну освіту і без роботи не залишаться.

     В цьому залі зібралися люди, які є справжніми героями України – аграрії, переконаний керівник Київської ОДА Олександр Горган. Вітаючи їх, очільник області зазначив: Київщина – край аграрний і тому День працівника сільського господарства – свято для нас особливе, родинне.
    За останні три роки – від початку бойових дій з російськими найманцями – Україна зазнала великих збитків від зменшення надходжень від металургії. Натомість головним джерелом надходжень твердої валюти до держбюджету став аграрний сектор. Він дає 12% ВВП – і цей показник постійно зростає. І за ці кошти Україна у нелегкі часи протистоянь стверджує свою незалежність, тож професійне свято аграріїв – це свято перемоги нашої країни за нових часів.

     Олександр Горган подякував також колективу університету загалом і його керівнику особисто за те, що вони роблять для української нації.

    Аграріїв Київщини вітали також Герої України Юрій Карасик і Володимир Чернишенко, заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета, керівник департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА Сергій Шупик та інші.

    До свята були відзначені кращі виробничники. Серед них і наші колеги: відзнаки Мінагрополітики отримали директори НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка Микола Журавель та Боярської ЛДС Анатолій Карпук, а департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА – директор Агростанції Григорій Сахацький.

    Від мистецького цеху університету винуватців свята вітали аматорські колективи кафедри культурології – народний ансамбль пісні і танцю «Колос», вокальний ансамбль «Октава», ансамбль бального танцю «Чарівність», солістки Тоня Штика і Аліна Васюченко, скрипалька Аліна Онопрієнко.

 

 

 

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook