Кафедра економічної кібернетики впевнено крокує до святкування свого піввікового ювілею

15 листопада 2017 року

     Черговий захід, присвячений 50-річчю кафедри економічної кібернетики та 20-річчю кафедри інформаційних систем, пройшов на факультеті інформаційних технологій. Його метою було знайомство студентів з економічної кібернетики з піввіковою історією кафедри.

     Історичну дискусію відкрила декан факультету Олена Глазунова, привітавши студентів та представивши гостей – Інду Глаголєву, яка майже піввіку пропрацювала на кафедрі, та відомого українського політика, народного депутата Верховної Ради України кількох скликань, випускника кафедри економічної кібернетики Івана Зайця.

     Про історію кафедри економічної кібернетики розповідали її викладачі Наталія Шульга та Наталія Клименко. Найбільше студентів зацікавила відеоінформація про покоління ЕОМ, на яких працювали на кафедрі та інформація про випускників-кібернетиків, які працюють сьогодні у нашому університеті на різних посадах.

     Історичний екскурс продовжив завідувач кафедри інформаційних систем Михайло Швиденко, який занурив студентів в атмосферу становлення та функціонування цієї кафедри. Розповіддю про часи становлення кафедри, престижність кібернетиків серед студентства, віхи розвитку обчислювальної техніки бесіду продовжила Інда Ізмайлівна. А кульмінацією зустрічі стала розповідь Івана Зайця про його студентські роки в стінах Української сільськогосподарської академії, сучасне місце фахівця-кібернетики в економіці України, формування громадянського суспільства у сучасних умовах, національну свідомість і любов до рідної мови та місію сучасного покоління в розбудові нашої держави.

     Після дискусії з студентами та викладачами Олена Глазунова провела екскурсію по кафедрах та навчальних лабораторіях факультету. Гості відмітили відмінний стан приміщень, належне забезпечення лабораторій комп’ютерною технікою і теплу атмосферу партнерських взаємовідносин між викладачами та студентами. Зустріч закінчилася на кафедрі економічної кібернетики, де в колі колег, колишніх учнів та випускників за горнятком смачної кави ще довго згадували минулі роки та обговорювали перспективні напрямки розвитку спеціальності «Економічна кібернетика».

Наталія Клименко,
заступник декана факультету,
випускниця кафедри економічної кібернетики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook