В університеті пройшла VIII міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»

15 листопада 2017 року

     14-15 листопада на факультеті інформаційних технологій проходила VIII міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», учасниками якої стали студенти, аспіранти та молоді вчені.
     Декан Олена Глазунова відмітила великий досвід колективу в організації подібних заходів, тому підготовка почалася заздалегідь і конференція була насичена та корисна молодим вченим, аспірантам і студентам. Вони взяли участь у пленарному засіданні представили свої дослідження, їхні результати та перспективи розвитку.

     Так, Андрій Блозва у своїй доповіді "Кібератаки сучасного світу під мікроскопом» продемонстрував дослідження щодо захищеності особистих та комерційних даних, збереження приватності інформації, кредитних рахунків та ідей. Торкнувся актуальної теми кібератак: причини виникнення та реалізація вторгнень, а також варіантів захисту та впливу соціалізації людини на кібератаки.
     Аспірант Олександр Гудзь у роботі з промовистою назвою "Від ідеї до стартапу за 30сек: практичні поради» представив дослідження про розвиток ідеї від стартапу до проекту, що базується на реальному досвіді, очікування від роботи над стартапом та реальність, помилки та шляхи їхнього виправлення, практичні поради для успішного розвитку власної ідеї.

  

  

     Ще одна аспірантка Інна Оборська поділилася результатами дослідження прогнозування рейтингових позицій НУБіП України та основних тенденцій на ринку праці для випускників факультету інформаційних технологій. Вона проаналізувала основні результати діяльності НУБіП згідно світових та національних рейтингів, результати опитування магістрів факультету інформаційних технологій 2015 і 2016 років випуску щодо їпрацевлаштування та рекомендацій відносно шляхів особистісного розвитку студентів під час навчання.

  

     Другою частиною конференції став формат зустрічей. Спікерами Meetups були представники Unit Factory, Smart Farming, Danone Ukraine, SoftServe, які охоплювали цікаві тематики в галузі IT-технологій.
     Керівник школи Unit Factory Валерія Заболотна розповіла про принципи відбору студентів для навчання, зазначивши, що місією проекту є сприяння інноваційному розвитку України, а завданням — готувати професійні IТ-кадри. Під час навчання в Unit Factory студентів вчать програмувати, працювати в команді та знаходити інноваційні рішення. У цьому році пройшли відбір «басейн» та отримали можливість навчання і студенти нашого факультету, які успішно поєднують навчання в університеті та Unit Factory.

  

     Консультант компанії Smart Farming Вадим Остапенко (до речі, випускник факультету 2011 року спеціальності «Інформаційні управляючі системи та технології») розповів про моніторинг стану посівів за допомогою БПЛА, продемонстрував різні зразки таких апаратів. Акцентував увагу на можливостях ринку вакансій у сфері моніторингу довкілля, які відкриваються для фахівців з інформаційних технологій.

  

     Ще один випускник нашого факультету спеціальності «Економічна кібернетика», а нині координатор з довгострокового прогнозування компанії Danone Ukraine Роман Кучер, розповів про прогнозування FMCG компанії, основні кроки в прогнозуванні попиту та провів практичний кейс, в якому взяли активну участь учасники. А найактивніші отримали подарунки від компанії.

     Аспірант факультету, Data scientis компанії SoftServe Тарас Гнот поділився результатами наукових досліджень та їх практичного впровадження в галузі машинного навчання. Студенти настільки зацікавилися цим питанням, що продовжили обговорення після виступу у форматі тренінгу.

     Робота конференції продовжилася у форматах постерної сесії магістрів та секційних засідань.

Дар’я Ящук,
асистент кафедри комп’ютерних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook