В університеті розпочала роботу VІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Біотехнологія: звершення та надії»

14 листопада 2017 року

     Сьогодні в НУБіП розпочала свою роботу VІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Біотехнологія: звершення та надії», зініційована кафедрою екобіотехнологій і біорізноманіття. У ній взяли участь представники 14 наукових установ з 9 країн світу.

     Вітаючи учасників, ректор університету Станіслав Ніколаєнко відзначив актуальність тематики – як для України, так і всього світу. Бо саме біотехнології на сьогодні – це найбільш перспективний напрям, який – тією чи іншою мірою – зачіпає всі сфери діяльності людини. Тож невипадково, що спеціальність «Біотехнологія», хоч і нова для університету, але вже встигла набути значної популярності.

     Від імені турецьких науковців учасників конференції вітав член Академії наук Туреччини, ректор Ігдір Університету Мехмет Хаккі Альма. Делегація цього університету прибула до Києва спеціально для участі у цій конференції. За словами завідувача кафедри екобіотехнологій і біорізноманіття Миколи Патики, це – результат дворічної співпраці її колективу з турецьким університетом, який динамічно розвивається і серед наукових пріоритетів якого – біотехнології. Що і підтвердив виступ ще одного його представника – професора Фаріза Мікайлсоя.

 

 

     «Сучасна біотехнологія: від редагування геному до синтетичної біології» – тема виступу заступника директора Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України Алли Ємець. Цей виступ викликав жваве зацікавлення та обговорення.

 

     Мікробним біотехнологіям і проблемі фаголізису присвятив доповідь заступник директора Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Федір Товкач, мікробним препаратам для оптимізації продукційного процесу сільськогосподарських культур – директор Інституту сільськогосподарського мікробіології та агропромислового виробництва НААН Віталій Волкогон. Про перспективи розвитку радіаційно-біологічних технологій в Україні і світі проінформував завідувач кафедри радіобіології та радіоекології Ігор Гудков, про використання меланіну в оздоровчому харчуванні – декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко та в.о. завідувача кафедри м’ясних, рибних та морепродуктів Людмила Дерев’янко. «Банк крові тварин. Гемотрансфузія та її значення у ветеринарній медицині» – таку тему для обговорення запропонував завідувач кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка Микола Малюк.

 

 

     Конференція продовжила свою роботу у шести секціях.

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook