Новий партнер НУБіП – Ігдір Університет, один з найдинамічніших вишів Туреччини

14 листопада 2017 року

     Сьогоднішній напружений день ректора університету Станіслава Ніколаєнка розпочався з прийому делегації турецького Ігдір Університету на чолі з ректором цього вишу Мехметом Хаккі Альмою. Цей університет – один з наймолодших в Туреччині – швидко розвивається.

     Станіслав Ніколаєнко представив турецьким колегам можливості НУБіП, зокрема у науковому плані, освітні бакалаврські і магістерські програми, місця в національних і міжнародних рейтингах тощо. Окремо згадав про серйозну базу практичної підготовки – університетські навчально-дослідні господарства, площа земельних угідь яких загалом перевищує 5 тисяч гектарів, і Боярську ЛДС. Він висловив сподівання, що нинішній візит матиме практичне продовження.

 

     Його колега Мехмет Хаккі Альма презентував виш, який він очолив півроку тому. Наразі Ігдір Університет нараховує 7 факультетів, 3 інститути, 2 коледжі, 4 професійно-технічні училища, 8 прикладних і дослідницьких центрів. Один з найперспективніших – Центр прикладних досліджень, який завдяки сучасному обладнанню є великою дослідницькою базою не тільки для Ігдір Університету, а й інших вишів регіону. Тож однією з точок дотику, що обговорювалися на зустрічі, стали спільні наукові дослідження, які можна буде вести силами двох наших університетів.

     Логічним завершенням зустрічі стало підписання угоди про співпрацю між НУБіП та Ігдір Університетом, який їхні очільники скріпили підписами, відкриваючи роботу VІ науково-практичної конференції з міжнародною участю «Біотехнологія: звершення та надії».

     Мій підпис (тоді як міністра освіти) стоїть під договором про співробітництво в галузі освіти між Україною і Туреччиною, а тепер – і між нашими конкретними університетами, відмітив Станіслав Ніколаєнко.

Валентин Обрамбальський


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook